[操作疑難] 4G TD-LTE. Band40

如果部電話收到TD-LTE band40係咪用cmhk限速plan好過sun mobile 既限速plan?

如果部電話收到TD-LTE band40係咪用cmhk限速plan好過sun mobile 既限速plan?
bewn 發表於 2015-8-2 22:55

40band 係香港覆蓋率好少
大部分地方 CMHK 都係用 FDD 覆蓋
室內 40BAND 跟本收唔到

哩 d 呃分問題 -
如果佢手機只有 TD LTE, 點收 sun mobile
收到 sun mobile = 有 FDD,
咁做乜海鮮痕有 FDD CMHK 唔用走去收無咩 coverage 的 TD LTE

哩 d 呃分問題 -
如果佢手機只有 TD LTE, 點收 sun mobile
收到 sun mobile = 有 FDD,
咁做乜海鮮痕有 FD ...
Botti 發表於 2015-8-3 08:59

可能人地用iphone 呢,兩邊收哂

40band 係香港覆蓋率好少
大部分地方 CMHK 都係用 FDD 覆蓋
室內 40BAND 跟本收唔到
千葉涼平 發表於 2015-8-3 05:11
請到主題︰http://www.hkepc.com/forum/redir ... 67&pid=33494944http://www.hkepc.com/forum/redir ... 67&pid=31795960,大嶼山嶼南道地政總署離島寮屋管制大嶼山分處有提供TD-LTE 2300MHz覆蓋

CMHK 彌敦道唔少地方收到TD-LTE。

kwongoc_1016 發表於 2015-8-3 19:22

沙田市中心、第一城一帶都收到TD-LTE

回覆 4# soseewong

我真係用iphone6

我被1010cut無限,所以問一下先,
吾識吾問得咩!
吾問得,早D講,吾好開依個討論區

kwongoc_1016 發表於 2015-8-3 19:22

葵涌村 商場 MTR 隧道 已經唔得啦
室內死得好慘 BAND40