太陽台於9月1日起調整平價限速Plan至$88+$18

http://www.sunmobile.com.hk/plan02/458.jhtml

由2015年9月1日起, 月費將由$78上調至$88, 服務詳情請按此

要黎終於要到 ,我9月4日掃馬桶到期,諗緊轉唔轉會好,有冇師兄用緊分享下好唔好用,多唔多load空氣 thx

由2015年9月1日起, 月費將由$78上調至$88, 服務詳情請按此

要黎終於要到 ,我9月4日掃馬桶到期, ...
bw706 發表於 2015-8-4 13:55

只要你係 4G 手機﹐唔會有load air問題。

我日日MTR 荔景去鑽石山﹐完全無問題。
但限速plan﹐唔好期望load 網頁可以同正價plan比較﹐但幾秒鐘時間﹐你接受到的。

如果有意轉﹐趁未加價先申請﹐價錢以你join台的時間計算﹐唔係開始提供服務時計算。

只要你係 4G 手機﹐唔會有load air問題。

我日日MTR 荔景去鑽石山﹐完全無問題。
但限速plan﹐唔好期望load 網頁可以同正價plan比較﹐但幾秒鐘時間﹐你接受到的。

如果有意轉﹐趁未加價先申請﹐價錢以你join台的時間計算﹐唔係開始提供服務時計算。
peter_chan 發表於 2015-8-4 14:41

我4/9到期,截數日係每月最後一日,請問最多可以拖幾耐提供服務 thanks

因為我擔心佢唔肯按比例計月費

我4/9到期,截數日係每月最後一日,請問最多可以拖幾耐提供服務 thanks

因為我擔心佢唔肯按比例計月費:d ...
bw706 發表於 2015-8-4 14:50

正式帶number最長係2個月﹐如果sales 肯同你特別處理﹐over 2個月都得﹐不過唔會太長。

真係超過2個月﹐會叫你填多一些過台紙﹐用作改期之用。
(小弟試過﹐2個月零一個星期﹐sales 肯做)

即係﹐你而家去join 台﹐講明9月4日/3日開始用﹐這樣sales便會同你做轉台的生效時間做9月3/4日。

估唔到而家又倒退返去 edge 年代.
當年都係$98 (仲要冇admin fee), Edge 無限.
Edge最快可以有20-25KB 的.

商家要賺錢, 大家咪包容下

Compare to all Tourist pre-paid cards in most common countries, HK is nearly the highest now.

348kb 仲要限2gb 洗鬼用佢咩