呢款卡可唔可以做轉台??

因為見到有D 號碼幾得意,想留來用

2015-08-04 16.07.55.jpg

點得意法?呢張係印尼一卡兩號,得意果個會唔會係印尼號碼黎

點得意法?呢張係印尼一卡兩號,得意果個會唔會係印尼號碼黎
taison 發表於 2015-8-5 18:46

印尼1卡2號??
我只見到有個香港號碼,有好幾個8又順口,想買個來用下
我唔知有印尼號碼~~

如果唔得就由佢了

理論上張sim係 89852 字頭的話係可以的

聯通香港早期係89860開頭都得

印尼1卡2號??
我只見到有個香港號碼,有好幾個8又順口,想買個來用下
我唔知有印尼號碼~~

如果唔得 ...
cklee19810419 發表於 2015-8-5 19:02

係可以的,佢用PCCW, 8985219開頭

聯通香港早期係89860開頭都得
pooh_tigger 發表於 2015-8-5 22:04

Ching我有張聯通香港出嘅一卡兩號係89860開頭,唔知而家仲可唔可以mnp去其他台?

via HKEPC Reader for Android

Ching我有張聯通香港出嘅一卡兩號係89860開頭,唔知而家仲可唔可以mnp去其他台?

via HKEPC Reader for  ...
WING1888 發表於 2015-8-5 22:09

我上年帶過聯通誇境王一卡兩號儲值咭上SUN MOBILE, 前幾日都帶過聯通上csl.

所以絶對無問題,只係無左個大陸no.

我上年帶過聯通誇境王一卡兩號儲值咭上SUN MOBILE, 前幾日都帶過聯通上csl.

所以絶對無問題,只係無左個 ...
ronan 發表於 2015-8-5 22:34

Thanks,不過我嗰張係如意中港通

via HKEPC Reader for Android

因為見到有D 號碼幾得意,想留來用
cklee19810419 發表於 2015-8-5 18:36

Where? So many trees outside!