5天在上海, 有CM512, 買什麼數據卡, 建議?

月尾第一次去上海5天工作, 之後應沒機會再去

手上有個cm512, 用緊pccw綠卡

如果咁, 有什麼數據卡建議? 應用3GB

回覆 1# lauchiho

一定唔可以用聯通卡 4G,因為CM512係國內,唔用得FDD.

3G就唔知啦

如果係e個spec:
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2070702

用e張:
4G/3G一咭兩號儲值卡
雖然一卡兩號開卡食你$66,但係一日$48,,有埋一卡兩號

如果係e個spec:

用e張:

雖然一卡兩號開卡食你$66,但係一日$48,,有埋一卡兩號 ...
vincentszeto 發表於 2015-8-6 09:55

$48/day x 5 = 240...
點解唔用呢張

而家做緊 $118

$48/day x 5 = 240...
點解唔用呢張

而家做緊 $118
Botti 發表於 2015-8-6 09:59

因為樓主話會用3GB

回覆 6# vincentszeto

5 日成本 :

a. 一卡雙號..官方特價 $105, 開卡後得返 $60, 用 5 日共 $240, 要額外充值 $180.

玩 5 日成本 = $180 + 105 =$285

b. 上網卡..官方特價 $118. 要 3G 流量 = 2 x $118 = $236

如果第一張都用唔哂就只要 $118...

a/b  玩法差價 : $49 - 167

回覆  vincentszeto

5 日成本 :

a. 一卡雙號..官方特價 $105, 開卡後得返 $60, 用 5 日共 $240, 要額外 ...
Botti 發表於 2015-8-6 13:13

ching, 多謝你嘅分析,咁如果係b, 你叫樓主買一張定買兩張去上海?

啱啱上網見倒b 卡都有 $48一日($1.5/MB,每日上限$48)上網,樓主可以用晒1.5G再增值,e+網上增值$50 or $100 送多15%,即係增值$50會有$57.5 , 增值$100會有$115

ching, 多謝你嘅分析,咁如果係b, 你叫樓主買一張定買兩張去上海?
vincentszeto 發表於 2015-8-6 13:35

多謝 ching 提醒, 咁你又提議樓主增值幾多人張卡先上上海出差呢 ?