[操作疑難] 日本用的上網咭

黎緊會去日本 8 日,4 個人,唔想用 wifi 蛋,因唔想限制要集體活動,想買兩張上網咭,兩人一張 Share 上網
主要用途都是開地圖找地方,上 face book ,Line 咁

大家有冇邊張好用推介
謝謝

docomo卡

iijmix 2gb or sx-net 2 or 3 gb will do.

我用量少. 我在香港聯通網頁買左$118 , 7days有2GB
郵寄去公司商業區地址, 由付款至收到, 前後共3天, SOFTBANK網

我見到有廣告, 有DOCOMO網, $175 有無限7天, 但公平條款2.25GB, 過2.25GB後限速128k

呢2款都可以SHARE WIFI

TB 買docomo卡 可以用8日

黎緊會去日本 8 日,4 個人,唔想用 wifi 蛋,因唔想限制要集體活動,想買兩張上網咭,兩人一張 Share 上網
主要 ...
wong9846 發表於 2015-8-9 02:49

基本上要平只有3種卡..
富士卡7日無限3g上網...
docomo7日無限...每日首200mb 4g..其後地獄無限3g...
docomo7日 2gb 4g無限上網...<---prefer呢張..但貴dd..

基本上要平只有3種卡..
富士卡7日無限3g上網...
docomo7日無限...每日首200mb 4g..其後地獄無限3g...
doc ...
charcsc2000 發表於 2015-8-10 11:53

富士卡我見鴨寮街嗰D得1.8G 7日,邊度搵到無限賣啊。thx

富士卡我見鴨寮街嗰D得1.8G 7日,邊度搵到無限賣啊。thx
bassfranky 發表於 2015-8-10 12:27

有呀...但要賣120蚊..
所以我上淘寶買算了..約hkd100蚊...

張卡係寫面$298...

Docomo比較好, 4G速度唔錯, 接收好, 但太多品牌, 有部份要網上開卡, 有部份直插直用.

睇地圖查資料, 一日 ...
aiyume 發表於 2015-8-10 13:30

Docomo好呀..我下次去日本都應該用2gb任用7日..