[操作疑難] 懷疑數記$48計錯時間/部分卡無咗送$8

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D2

我同樓上師兄一樣,明明第一日00:30開卡,23:58熄router。
(因為打算另一次$24留返過兩日用,所以睇住電腦同電話個鐘,好準時熄router)
到今日準備開第二次,先放入電話check餘額,得返$21.5,
我仲諗係咪一插入電話就收咗$8(但我電話熄咗數據)
當我插入router,00:45開始計,用咗兩個鐘就用唔到!

所以我懷疑一係依家有部分卡唔送$8(但我張卡寫送到9月30日)
一係就佢system個鐘唔準,第一日扣多我$8。

大家有用開依張卡嘅就留意吓啦!

你肯定你個鐘= server個鐘?
點解唔打上hotline問
Hotline有哂記錄
況且 呢度ching就算點幫你都好
都冇可能搵得返8蚊比你

23:58...  計到咁盡, 起碼都留 5 minutes啦.

準唔準同記錄都係佢個鐘
你準過天文台都冇用
用得越盡風險越大

你肯定你個鐘= server個鐘?
點解唔打上hotline問
Hotline有哂記錄
況且 呢度ching就算點幫你都好
都冇可能 ...
留白兄 發表於 2015-8-31 10:13

所以我咪話可能佢system個鐘唔準囉!
我無打算叫人俾返$8我!
亦唔係投訴!
我叫大家有用開依張卡嘅就留意嚇遮!

我用呢張咭既時候,
送bonus同用第1/2/3個鐘data都有sms通知,
你check一check就知邊度出錯~ ...
diaxiax 發表於 2015-8-31 10:49

無送bonus個SMS,我第一次用直接插Router,第二次放入電話check餘額有兩個SMS......

準唔準同記錄都係佢個鐘
你準過天文台都冇用
用得越盡風險越大 ...
se126 發表於 2015-8-31 12:09

係囉!本來諗提早10分鐘熄,點知DL嘢嗰到話99%,
等埋佢就出事!

無送bonus個SMS,我第一次用直接插Router,第二次放入電話check餘額有兩個SMS......
...
denc 發表於 2015-8-31 13:37

你哋都係用router時收唔到SMS