點解cmhk張80蚊卡一插落手機淨係得56.4結餘既 ?

卡面話送10日3g lite, 之後每10日30蚊3g lite

但點解一插張卡落手機得56.4既?

點解咁既呢?

posted by mobile

已奶野。thx 師兄指點

張卡之前 default 無開 data +
要開 plan 先有
而家改左 ?

P.S. SMT 同 PCCW 就 default enable data, 所以開通一定要用 2G 機

卡面話送10日3g lite, 之後每10日30蚊3g lite

但點解一插張卡落手機得56.4既?
墨塵音 發表於 2015-9-9 00:35

係咪新卡? 正常開卡係會即扣$2, 唔會自動開10日3g lite plan的, 係要入code先得. 未開plan如果用左data係每mb扣$0.5.

係咪新卡? 正常開卡係會即扣$2, 唔會自動開10日3g lite plan的, 係要入code先得. 未開plan如果用左data係 ...
dolbysnoopy 發表於 2015-9-9 11:44

而家 default enable 左 data mode ?
咁真係要小心用, 張一卡雙號 2G 重想搬上 一卡雙號 4G card tim

而家 default enable 左 data mode ?
咁真係要小心用, 張一卡雙號 2G 重想搬上 一卡雙號 4G card  ...
Botti 發表於 2015-9-9 12:30

之前用過係default開data的,但有code可以關。不過如果你啟用張卡前不關上手機data可能就會不小心扣data費用,所以盡可能唔好用智能手機開卡。

SMT嘅儲值卡都係預設係開數據的。我都試過唔小心被扣$8。

SMT嘅儲值卡都係預設係開數據的。我都試過唔小心被扣$8。
madmacuser 發表於 2015-9-10 14:28

P屍屍W 張面額 $48, 又係 default enable data, 好似 $3/M (而家唔知重係咪)
朋友用 A 手機開通, 用左 $3x....
剩低唔夠玩 6 個月免費 wifi, 激死佢