網上核武卡, 好煩氣(sale 哥哥己經即時回覆跟進)

我跟據賣卡個位SALES 同我講咁開左數據PLAN, 然後順手關閉,就可以免除被多收費用危險.呢幾個月一直相安無事,點知今日開PLAN,順便CUT佢就出事, 錢就收左, 個PLAN無埋,打比SALES無聽電話,咁唯有打去CS問啦, 唉,話會跟進,浪費晒我D時間,都仲係叫我開PLAN用先.用完呢張網上核武,都係去鴨記買其他卡用算,免煩。
P.s. sale哥哥於出post後10分鐘左右回覆話幫我跟進,算係十分好服務,值得一讚,其實都5可以話sale哥哥無聽電話,只不过我轉左返夜,無精神等佢返工覆我,要幫佢澄清返。

我跟據賣卡個位SALES 同我講咁開左數據PLAN, 然後順手關閉,就可以免除被多收費用危險.呢幾個月一直相安無事 ...
black062006 發表於 2015-9-23 11:02

之前試過幾次,3仔卡一cut 是即刻無晒個PLAN的數據 .....

Me too

同一日扣左我兩次錢 ($48 1 gb)

Me too

同一日扣左我兩次錢 ($48 1 gb)
pauly2k2003 發表於 2015-9-24 07:24

有無搵番SALE, 睇下有無得RE-FUND番,有無都好,出左聲先,$48都係錢呀

我跟據賣卡個位SALES 同我講咁開左數據PLAN, 然後順手關閉,就可以免除被多收費用危險.呢幾個月一直相安無事 ...
black062006 發表於 2015-9-23 11:02

唔明"開左數據PLAN, 然後順手關閉",開左個plan,扣錢,有數據可用顯示。順手關閉,當然=取消,有乜問題呢?同埋做乜要順手cut番?有30日可用期

他以為關左=取消下月續期,現有的仍可用。

其他台都係咁嘅, 我如果唔想下月自動續都會咁做, 據聞3之前係跟大隊的

師兄無做錯,之前我開咗兩次月費 plan,  即開即關無問題, 唯一解釋係佢突然改咗無通知,攪到我下次開 plan 唔知點好

via HKEPC Reader for Android

咁佢剩100MB會通知你,唯有咁上下先CUT啦.

(轉發) 剛收到 "正牌核武卡" 唯一開發商,陳先生的訊息 :

致各 "正牌核武卡" 客戶:

<< 數據計劃系統更新: 即時生效 >>

客戶在選購數據計劃後,若於有效周期內取消計劃,系統將即時終止計劃及清除剩餘數據量,而不會留待至三十日計劃完結後執行。

新安排的優點在於,客戶如提早用畢數據額,可以即時取消及重新申請相同的計劃,無需等候計劃完結或只限於選購其他的數據計劃,比過往更具彈性。

於計劃完結後打算轉換計劃的客戶,為免損失,請於耗盡數據後,或緊記於計劃完結前最後一天才進行轉換。

不打算轉換數據計劃,使用系統自動續期的客戶,則不受本次更新影響。

其他使用技巧,例如按用量自由疊加數據,及規劃周期以延長數據使用等等,將維持不變。

如有任何疑問,歡迎致電查詢。

此致

XXXXXXXXX
3HK 官方認可代理
"正牌核武卡" 唯一開發商