如意咭一卡兩號的實名認證有無 update?

實在太多文,太多龍門,借詢問一下....
size=5]

9月22資料更新 借用  ching 分享預付費(未實名的卡)

由於又搬龍門關係9月開始都要填表

建議要注意的事項:帶備回鄉卡及電話大細卡
1)  5個通話記錄必需是7天前3個月內(要不同號碼)
2)  通話記錄必需是主叫(即打出號碼)
3)  有充值過
4) 星期一至五辦理(可能即日攪掂)星期6  就等通知
    有ching聽人講過由於通話紀錄不充足或未曾充值過,職員會推銷充手機話費200或以上,送手機及話費能即時辦理.
michaelsiu 發表於 2015-8-12 21:14

請問有無師兄有更新既經歷?本來小弟諗住星期一上去行一趟,但今日爬一輪文先知咁多龍門,於是今日先打左五個電話,充左廿蚊,咁既係30日前一定做唔切因為唔夠七日,咁就要過左十一個假先做到。希望唔會停機啦。

其實同幾個唔同既線上客服傾過,都無話咁多龍門、要求之類,都係話只需要證件就得,門市即日可決。但呢度師兄所言既實情...唉,強國真係...所以有人話嚮強國就算係咩位置都可以有水位,總有理由去屈你水。 無貨要出就簡簡單單,有貨要出?總有理由屈你科水。

仲想一問,大細咭係咩意思?套住張 SIM好似信用咭咁大果張?唔見左點算?
另外,做實名佢會唔會收左我原本果張或者轉我個 plan?

所以我話聯通好狗就係禁!
宜家我幾張從化咭都唔理佢.睇佢有無辦法捉到呢D假實咭出來!

所以我話聯通好狗就係禁!
宜家我幾張從化咭都唔理佢.睇佢有無辦法捉到呢D假實咭出來! ...
fireeye 發表於 2015-9-26 19:31

從化咭 .... 是否要上廣州實名 .  

實在太多文,太多龍門,借詢問一下....

請問有無師兄有更新既經歷?本來小弟諗住星期一上去行一趟,但今 ...
dls2046 發表於 2015-9-26 19:15

ching我意思 大卡即卡托  套住sim 卡的,小卡就sim卡, 唔見左卡托 都係填表,比你實名但未必可補回卡托,冇卡托將來補卡麻煩好多或冇得補卡,至於網上客服答左係等於冇答,主要跟當地營業廳為實,你打定電話有紀錄 ,好過到時白行。

ching我意思 大卡即卡托  套住sim 卡的,小卡就sim卡, 唔見左卡托 都係填表,比你實名但未必可補回 ...
michaelsiu 發表於 2015-9-26 20:29

對不起,想問清楚一點,因為實在太多標準,卡托就是如信用咭般大的那一張嗎?張卡托好像甚麼也沒有的。

唉....就係呢個「制度」講乜都無用,咩都係前線為實、或說前線打算點搵笨實,先令人煩惱。所有野都無根無據無從捉摸既....

我上兩星期前上去實咗名,當日週三約十點去到,話比佢知要辦實名,先填好表就去O號抬等辦,等一個就到我,約20分鐘辦好,表格要填的資料可在手機營業廳查到,我見佢喺電腦對好資料,無叫過我攞卡睇,簽張紅單就走得,下午5點上網查己是自己名.

從化咭 .... 是否要上廣州實名 .
wongfire 發表於 2015-9-26 19:53

中移還是聯通 ? 二間都有從化咭

對不起,想問清楚一點,因為實在太多標準,卡托就是如信用咭般大的那一張嗎?張卡托好像甚麼也沒有的。

...
dls2046 發表於 2015-9-26 20:49

對像信用卡大小的,卡上  有寫 PUK:

我 9 月 26 返深圳實名失敗

我有大卡托,不過近一年冇充值,冇打過電話,個小姐話要照低我嘅證件先,下星期俾主管核實。如果冇問題,下星期要再次上去正式搞實名手續

我 9 月 26 返深圳實名失敗

我有大卡托,不過近一年冇充值,冇打過電話,個小姐話要照低我嘅證件先,下星 ...
alistair1983 發表於 2015-9-27 10:23

我就建議ching打出5個不同號備用先,要充值到時先再算。 因填表要有紀錄。