坐人地公司,求上網卡公事用

兩三個同事坐人地公司三幾個月,人地提供wifi,但費事樣樣都唔開放,求上網卡公事用,用途有
--  一般上網查資料
--  製作中的網頁經常按F5,圖可能要每次下載
--  FTP 一次唔多於20MB??,一日唔多於十次??
--  唔知乜嘢port的sync data,一日 50-100MB??
--  當冇video

買卡最好可以開單啦,但街邊檔如果好抵買都有辦法claim的。

估計開一張用蛋兩三個人共用。點樣買抵?

join上台plan

兩三個同事坐人地公司三幾個月,人地提供wifi,但費事樣樣都唔開放,求上網卡公事用,用途有
--  一般上網 ...
chimp 發表於 2015-9-29 22:30

有得Claim,Smartone無限Plan啦。

-  一般上網查資料
--  製作中的網頁經常按F5,圖可能要每次下載
--  FTP 一次唔多於20MB??,一日唔多於十次?? <---淨呢樣都 5G/mth
--  唔知乜嘢port的sync data,一日 50-100MB?? <--2-3G/mth
--  當冇video
chimp 發表於 2015-9-29 22:30

乘以 2-3 個人 = 2xG/MTH min (唔計上網立立雜雜)  
Good luck

有得Claim,Smartone無限Plan啦。
mdws2002 發表於 2015-9-30 09:20

樓主話 SIM 要落旦喎
SMT 手機無限 plan 玩唔到手指/震旦

樓主話 SIM 要落旦喎
SMT 手機無限 plan 玩唔到手指/震旦
Botti 發表於 2015-9-30 09:40

用 "流動裝置" PLAN 嘛。

http://www.smartone.com/tc/mobil ... ed-device-plans.jsp

6GB 起步﹐10GB 起可加價做無限。

條款無講限制某種設備才用到﹐而且你跟數記買手指﹐都係用上面提供 LINK 的 "流動裝置" plan﹐所以係無問題用到的。

反正上面都有人計左數﹐5GB 一定OVER的﹐6GB plan又有無所謂。

BUT....... 24個月合約...........