大陸中國移動,大卡換細卡,安全問題

最近換左手機, 要用micro-sim card, 咁以前用開sim card,拎埋以前個張大card一齊去深圳中移動換張新既micro-sim card, 但我發覺個職員都係從新既大card上拆左張新既micro-sim card比我, 而我當時又唔在意, 返黎香港先醒起, 萬一佢拎個張新既大card報失, 咁我既號碼咪比人偷左?
咁會唔會有安全問題? 各位ching係唔係都係咁,無新既大card拎返? 驚唔驚日後有問題?

你換卡佢無叫你實名?

張舊大卡你仲 keep 住?

你換卡佢無叫你實名?

張舊大卡你仲 keep 住?
poyin 發表於 2015-10-3 13:45

佢有叫我搞實名, 但我話遲D先搞. (宜家諗諗下, 無左呢張新既大card,日後我去搞實名都可能有問題... )
舊大卡仲keep住, 但應該無用吧? 我宜家都用緊新既micro-sim card,而唔係舊既sim card喎

無la ...... 實食左你個no  

大陸....就算去大機構, 都要處處提防

去到都唔實名

去到都唔實名
hardness 發表於 2015-10-3 15:14

舊年既事啦... 當初可以免費更換成有4G既micro sim card,我仲好記得我特登去羅湖個間中移動搞, 原來係大伏
宜家我點算好?

舊年既事啦... 當初可以免費更換成有4G既micro sim card,我仲好記得我特登去羅湖個間中移動搞, 原來 ...
SYW 發表於 2015-10-3 15:17

實返名咪得囉。得左

實返名咪得囉。得左
cfpang 發表於 2015-10-3 15:21

實名使唔使需要個張大既sim card?
實完名之後, 有人拎個張新既大sim card仲有冇機偷到no?

得閒追下po
www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2227240&extra=page%3D2

得閒追下po
www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2227240&extra=page%3D2
cfpang 發表於 2015-10-3 15:27

我就係無左個張新既大卡喎,ching