深水埗買大陸卡用韓國漫遊得唔得?

我見佢預付咭漫遊費用比香港嘅平好多,唔知深水埗買嗰啲大陸卡用唔用到國際漫遊
諗住用尼 WhatsApp 番香港
CHing們知唔知?

(本來都有張大陸聯通如意通香港卡, 但開通唔到國際漫遊)

以下是我東莞毛卡收過的短訊,指深圳部分用户除外……

广东预付费用户(深圳部分用户除外)已具备国际漫游数据功能,可登录香港PCCW上网,优惠资费5元/10MB,超出10M后自动叠加,不上网不扣费,为避免自动更新流量,您可关闭手机软件更新功能,无需此服务,可编辑短信GSJMY至10010关闭。未开通用户,可编辑KSJMY至10010申请

5蚊人仔10m平

5蚊人仔10m平
outdays 發表於 2015-10-8 18:20

香港嘅貴好多倍

香港嘅貴好多倍
hkjoj 發表於 2015-10-8 19:34

我見到5G都吾使2舊

上次我用呢張, 平靚正 150蚊

WhatsApp 用量少, 所以諗住得嘅話可以幾十蚊大陸卡就夠用

WhatsApp 用量少, 所以諗住得嘅話可以幾十蚊大陸卡就夠用
hkjoj 發表於 2015-10-8 20:50

你問得呢D都吾會糸韓國通,開個google map都幾十mb啦。

回覆 8# outdays
唔會用google map及唔上網, 只會用吓WhatsApp, 去幾日100M夠用
P.S. 我之前自己去係訂張local咭嘅, 呢張係想買比人用嘅

如果有eticket係手,去韓國旅遊局有免費sim卡攞,7日3G流量