查實 hehe 綠卡 去到老麥可以用乜 wifi?

唔用老麥可以用乜?

一定唔係 ILOVEYOU
brainiepc 發表於 2015-11-4 13:25

我記得m記沒裝pccw/csl喎...

可能要靠 root 機 變大陸 簡體字遊客版用  hkbb .
brainiepc 發表於 2015-11-4 13:32

但你都有綠卡hehe..仲用咩wifi...定你坐1日...

csl Wi-Fi 寬頻服務 我們的Wi-Fi服務覆蓋香港主要熱點,使用方便,無論工作、玩樂,都能讓你極速上網,與世界連繫無間!
登記使用服務前你需要:
將儲值卡插入手機,然後打*111# 取csl Wi-Fi服務密碼;
根據手機使用說明設定手機。 如何登入:
1. 於csl Wi-Fi熱點將網絡名稱(SSID/ESSID)設定為「CSL」
2. 啟動你的互聯網瀏覽器
3. 於網址欄位內輸入任何一個網址,便會自動轉送到 csl Wi-Fi登入網頁
4. 登入服務:
    i)  請選擇「其他儲值咭」
    ii) 輸入手提電話號碼及密碼連線上網 (查詢密碼: 參閱儲值卡面上的貼字或按 *111# 打出)
5. 在成功登入後,離線視窗將會出現,讓您隨時離線。請勿關閉此離線視窗。要中斷csl Wi-Fi連線,請按「中斷連線」
6. 如您意外地把離線視窗關閉,請到hotspot.cslwifi.com網頁,按「中斷連線」 csl Wi-Fi服務由Hong Kong Telecommunications (HKT) Limited根據csl Wi-Fi服務之條款及細則而提供,詳情請參閱http://www.cslwifi.com/support/d ... tion_T&C_c.pdf.
要知道更多關於csl Wi-Fi熱點及覆蓋,請瀏覽www.cslwifi.com.

csl Wi-Fi 寬頻服務 我們的Wi-Fi服務覆蓋香港主要熱點,使用方便,無論工作、玩樂,都能讓你極速上網,與世 ...
FT907 發表於 2015-11-4 16:10

你講咩呀...m記都沒csl wifi....

樓主頭一定要坐老麥咁就冇法

搵間老麥見到7-11啦

但你都有綠卡hehe..仲用咩wifi...定你坐1日...
charcsc2000 發表於 2015-11-4 14:28

正中紅心,綠卡data多到我番屋企唔用wifi都用唔完...

正中紅心,綠卡data多到我番屋企唔用wifi都用唔完...
mp560 發表於 2015-11-6 20:56

我要開youtube+mytv睇劇先可以用爆~