3台核武卡問題

請問Ching 門有關3台核武卡的問題
1 通話質素如何?
2 data 速度最高係42Mb,但實際上平均速度係幾多?
3 簡1G/30日plan, 如果用多咗data, 會扣幾多錢?

而加有公司plan 做緊promote 4G LTE $187 有 6GB
唔知點簡好

通話用量有返咁上下用返你果個公司plan好d,核武速度大約係5mb咁上下,某d地方上到10mb

最近買左張,我都唔知真假核武個分別? 係咪只有真先開到$98/3GFUP 同 $108/3G planz?我張卡就無這2 PLAN資料,但網上SALES係有打這2個PLAN

好似係咁
1G 30日用夠停機無得再用。 可以再開段$2/MB(應該無人開吧)
但唔知再即時開其他PLAN用得唔得。

最近買左張,我都唔知真假核武個分別? 係咪只有真先開到$98/3GFUP 同 $108/3G planz?我張卡就無這2 PLAN資 ...
uae3287 發表於 2015-11-5 11:14

98/3G fup 係 3.6m 唔係 42m

(Sent from HKEPC iPhone app)

98/3G fup 係 3.6m 唔係 42m

(Sent from HKEPC iPhone app)
QAFHK 發表於 2015-11-5 12:19

YES,我就諗如果98/3G FUP慢,而108/3G 42M......我就實會開42m
再買張$330 =$600  開108 PLAN(假如真係開到)應該幾爽 3G我夠用

但唔知有無咁筍呢?

想知核武卡仲有乜好處同唔好處?

真假核武個分別咪就係比幾拾蚊人哋囉....!
42Mbps速度.....大家咪妄想,有7.2Mbps都偷笑.

data 速度最高係42Mb <-----------你預佢平均7M/s ~ 8M/s 左右

42Mbps速度.....大家咪妄想,有7.2Mbps都偷笑. ...
dandytsang 發表於 2015-11-5 16:37

正解, 好少有7.2

42Mbps速度.....大家咪妄想,有7.2Mbps都偷笑. ...
dandytsang 發表於 2015-11-5 16:37

1.  咁即係根本就沒真假核武之分,只係有人為左做多D生意強調嗎?

2.  其實係想知,SSP買的卡開唔開到Y拍列出的所有PLAN。亦或是Y拍自己賣的都係開唔晒佢列出的PLAN。佢賣左卡先算,至多到時話唔記得UPDATE 資料。