中移個Lite Data plan 問題

有無人用中移個Lite Data plan 行4G線有電話入個陣會電話斷電話信號呀(唔係用唔到data)?
條片就係個情況 去門市問話我電話壞
https://youtu.be/9TNeeRsEQsg

你部機冇 VoLTE 又唔識自己落番 3G 咪

你部機冇 VoLTE 又唔識自己落番 3G 咪
wukw 發表於 2015-11-11 10:59 PM

其實我用部機用左一排 而不嬲行4G個陣有電話入係停左data 但正常打到電話 係唔會斷信號(唔係無data用)
最近先有呢問題 反而之前用3G打電話用唔到data 而加又可以邊打電話邊data

電話無壞,係4G 問題,到volte才可同步

電話無壞,係4G 問題,到volte才可同步
leo13 發表於 2015-11-11 11:46 PM

咁我咪要lock 用3g 無得用4g?

咁我咪要lock 用3g 無得用4g?
lyh1993 發表於 2015-11-12 12:25 AM

一係換電話...

** LITE PLAN 收4G同3G應該冇咩分別O者....網速都係咁上下...

一係換電話...

** LITE PLAN 收4G同3G應該冇咩分別O者....網速都係咁上下... ...
tkf 發表於 2015-11-12 02:31 AM
用左個plan 大半年 行4g線 load野反應快啲 而且唔會好似3g咁成日無加號

用左個plan 大半年 行4g線 load野反應快啲 而且唔會好似3g咁成日無加號
lyh1993 發表於 2015-11-12 06:17

ching話唔會好似3g咁成日無加號? 係咪等於3G成日無H+信號定係想講"加號"=咩野意思?

回覆 1# lyh1993

你果度手機收唔收到 中移2G ?

ching話唔會好似3g咁成日無加號? 係咪等於3G成日無H+信號定係想講"加號"=咩野意思? ...
boot 發表於 2015-11-12 09:50 AM
姐係個標致成日得H唔係H+