系米早d買定Hello 白card? 要搞mnp

明年1月 想由無限plan 轉卡(要MNP),考慮近:
1) 信京華龍卡 $138 1年plan
2) 4G/3G數據及話音儲值卡 $148 1GB plan

想問尼兩張儲值卡,接本地或外地電話+收SMS 要不要收費?

我1個月手機打出少於50mins  數據少於150mb
但接電話多於100mins

新topic@28Nov 16:14
(系米早d買定Hello 白card? 要搞mnp)
reply no.7 開始

香港打定係接大部份咭都要收錢,包括你上面嗰兩張

香港打定係接大部份咭都要收錢,包括你上面嗰兩張
kwongoc_1016 發表於 2015-11-28 12:19

thx
即本地 打出 & 接收 都要收費

感 接收 外國/內地 call 要收費嗎?

btw, 3台 限速plan 收緊我$88一個月 ($1056一年)

如果以我使用量轉儲值卡 有咩其他平宜推介? (雙卡雙通方法都可以考慮)
限速3G已經用慣,無要求

thx
即本地 打出 & 接收 都要收費

感 接收 外國/內地 call 要收費嗎?
Turboaftershave 發表於 2015-11-28 12:22

接聽所有來電係收本地通話收費,包括國際長途。

接聽所有來電係收本地通話收費,包括國際長途。
aok 發表於 2015-11-28 12:40

明灑

看左其他post
hello plan $218 2gb 慢慢用+$0.03 一分鐘 好正 決定去馬

因為要用nano sim
好多師兄話nano sim 白卡成日無貨

系米早d買定先到時先轉到ok?

教學post有寫,預先打去係指定csl分店留hello 卡再去整mnp,
自己買卡先咪開新號碼囉

教學post有寫,預先打去係指定csl分店留hello 卡再去整mnp,
自己買卡先咪開新號碼囉 ...
kawing 發表於 2015-11-28 16:45

吾該灑

等我刨灑成個hello post先

看左其他post
hello plan $218 2gb 慢慢用+$0.03 一分鐘 好正 決定去馬

因為要用nano sim
好多師兄話 ...
Turboaftershave 發表於 28/11/2015 04:17 PM

不如買兩張7仔八達通csl卡好過啦,$98x2,一年有300MB*12 4g data,仲有80蚊剩打電話,仲可以玩埋秘技