[操作疑難] 想問下大家, 究竟移動同埋聯通既從化卡有咩優勢呢?

想問下大家, 究竟移動同埋聯通既從化卡有咩優勢呢?
點解咁多Ching都簡呢2張呢?
Thx

自己扒文做功課

一句講晒,0月租 + 廣東省內接聽免費

一句講晒,0月租 + 廣東省內接聽免費
wukw 發表於 2015-12-3 17:08

想問下有無3G/4G版?

香港漫遊 (即係收到sms),早兩日在福田建設銀行開手機銀行。職員講明一卡兩號收不到sms,純大陸卡有必要的

香港漫遊 (即係收到sms),早兩日在福田建設銀行開手機銀行。職員講明一卡兩號收不到sms,純大陸卡有必要的 ...
bbyubb 發表於 2015-12-3 18:22

銀行職員話乜都唔得㗎啦,睇下乜嘢一卡兩號啦,cmhk嗰D就好難講,我張聯通真正0月租一卡兩號無論建行,中行一樣收到sms冇問題,用家嘅經驗先最真實   

via HKEPC Reader for Android

銀行職員話乜都唔得㗎啦,睇下乜嘢一卡兩號啦,cmhk嗰D就好難講,我張聯通真正0月租一卡兩號無論建行,中 ...
WING1888 發表於 2015-12-3 18:40

Ching, 請問聯通真正0月租一卡兩號依家邊度有得買?

Ching, 請問聯通真正0月租一卡兩號依家邊度有得買?
nnd 發表於 2015-12-3 19:02

Deleted

via HKEPC Reader for Android

想問下大家, 究竟移動同埋聯通既從化卡有咩優勢呢?
點解咁多Ching都簡呢2張呢?
Thx ...
nnd 發表於 3/12/2015 15:59

真正零月租, 可實名.  香港用到漫遊, 收到電話及sms.
國內銀行/支付寶/美團/12306/wechat/旅行book房 訂trip/買車飛&機票

通通都要電碼號碼及sms confirmation.. 無番兩三個number,係國內通行好唔方便啦.

銀行職員話乜都唔得㗎啦,睇下乜嘢一卡兩號啦,cmhk嗰D就好難講,我張聯通真正0月租一卡兩號無論建行,中 ...
WING1888 發表於 2015-12-3 18:40

個建行職員係後生靚女來, 所以我信佢多D