香港點打大陸的免費電話 (商業電話)

用開idd 0060, 1666

長打去番禺長隆
4003-123-063

用 0060-86-4008-123-063
0060-8610-4008-123-063
0060-86-440-4008-123-063
0060-86-440113-4008-123-063

都唔得
師兄有冇其他方法??

呢個post講個d方法都唔得
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1970140

有無試過打 0060-86-800-4003-123-063
4-12-2015 17-05-55.png

同問, 我都有呢個困難
次次係香港買親國內機票都驚出錯, 一出錯就唔可以打上去問, 要搵大陸親戚朋友幫手, 咁多年都係咁, 好慘

用一卡二號sim 打大陸

手機裝觸宝電話app,每月有500分鐘免費大陸長途打。
http://www.chubao.cn/mactivity/c ... mp;isappinstalled=1

ccwtf 發表於 2015-12-4 18:49
我依家都用緊,好用過“點易通”, 可免費顯示自己國內號碼給對方。
在香港可經wifi 免費打回國內,而在國內可免費用回撥方式打國內電話(如用接聽免費的電話卡,可實現撥打免費)。
在play store有得下載…

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

我依家都用緊,好用過“點易通”, 可免費顯示自己國內號碼給對方。
在香港可經wifi 免費打回國內,而在國 ...
zakumark 發表於 2015-12-4 20:42

好似幾正喎!
首先, 係唔係一定要用大陸號碼注冊?
在香港, 經WIFI打國內任何手機座機號碼都永久免費嗎?
咩情況之下先會係大陸號碼扣錢?

ccwtf 發表於 2015-12-4 18:49

多謝Ching分享,
如果大陸卡用緊廣東省接聽免費 係大陸用佢回撥功能,可以實現通話清晰,對方又知你來電no.

回覆 7# SYW
要用國內號碼登記,要收確認短訊,首次登記有送免費550分鐘,之後每次開apps再送10分鐘,詳細要你自己用才清楚.....
回撥要用幾k數據通知server, 才做到回撥。

我用双卡机,用中移從化登記 + 聯通東莞毛卡(一起沃流量)一齊用。

同類的apps還有"易信"和"Lightalk"可在play store 下載

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

多謝ching們 分享 ,我剛下完app係 400min
之後我再開ching比既網頁  再登記 就變了700min,  若 分享再加200