新世x寬頻電話續約賤招分享

利申 : 本人親身經歷,祗想提醒大家和分享吓,不想亦懶得深入討論對方的操守。

事情是我家中電話用新世x寬頻電話(下稱電話) 2年,需要於12月做續約,我於一個月前聯絡電話公司查問續約價格,當時有職員開出$38/18個月約,我當時話要考慮吓,職員留下聯絡電話給我。

一日後我在任何時間都不能聯絡上當時的職員,2日後我再聯絡其他職員但佢地話最平要$48/24個月約,我話之前有職員開出$38/18個月約,佢地話無咁樣的事,我就話要聯絡之前的職員否則去上電訊管理局,幾小時後當日的職員主動聯絡我並且安排我續$38/18個月的新合約。

但在12月頭忽然有電話公司職員聯絡我,問我是否需要續約 ?!  我話之前已有同事和我完成續約,但這職員話電腦上無記錄,如果現在唔續約就需要收正價 !  我話你地續約時有錄音的嗎,但佢話無記錄亦唔清楚是邊位同事跟我續約。

我當時話如果係咁的話我就上電訊管理局好了,對方態度有所軟化,轉口話如果續24個月就可以做$38個月,由於當時有工作急要處理,反正都是$38/月,所以就續約了。

在此提醒大家,一定要開電話錄音做証據 .

天下烏鴉…

posted by mobile

我續係38x24 再送煲3件套。 又係2年前申請時果套野。 去尖沙咀東永安上面換領中心取。

不良消售手法

真黑。。。。。

上市公司都咁黑...................

基本上我個手機嘅電話錄音係長開嘅。
有電話入就會自動錄音。

回覆 8# mdws2002

祖國手機電話錄音好簡單
外國手機尤其是親生仔
認為不道德,
好難攪來電錄音  
幾難搵到一個 work 嘅 apps, Andorid up 完 patch 就錄唔到

回覆  mdws2002

祖國手機電話錄音好簡單
外國手機尤其是親生仔
認為不道德,
好難攪來電錄音  
...
Botti 發表於 2015-12-8 15:43

因為幾年前開始,已經一直轉用祖國手機,所以無乜點留意到呢方面添………