想買聯通一毛卡的朋友要小心! (已解決)

近期在香港某拍賣網站用HK$90買了張聯通一毛卡. 但買回來后, 插卡開機後發現收唔到任何開通短訊, 亦連唔上任何網絡! 之後上網去聯通客服問, 客服回覆話毛卡的號碼已開通, 並已實名登記!

咁我唯有嘗試聯絡該拍賣網站的賣家問個明白, 但該賣家仍至今仍沒有任何回覆. 唯我見該賣家仍在賣有問題的毛卡, 所以奉勸想買聯通一毛卡的朋友要小心! 以免受騙!

25/12/2015
致各位師兄, 最後賣家都聯絡左我, 答應換一張俾我. 換卡後成功收到短訊, 亦回大陸試過收到網絡. 至於之前張毛卡為何收唔到網絡, 我就冇再深究了. 在此多謝大家之前俾的意見.

"毛卡的號碼已開通, 並已實名登記! "

聽落好正常喎,你有冇去第二區或上深圳試下?有冇試下手動搜尋網絡?

插咩機?

會唔會cut卡contact唔到?

你的电话是13xx(东莞毛),還是14Xx(浙江毛)。东莞毛可香港用到。浙江毛香港没信号。要回大陸才可用。各毛都有各好處。前都可通话。後者網速快(雖然是3G)。

你的电话是13xx(东莞毛),還是14Xx(浙江毛)。东莞毛可香港用到。浙江毛香港没信号。要回大陸才可用。各毛都 ...
chanman60 發表於 2015-12-14 18:17

東莞毛卡開通4G後可用4G上網

cfpang 發表於 2015-12-14 18:35

香港仲可以打出電話

近期在香港某拍賣網站用HK$90買了張聯通一毛卡. 但買回來后, 插卡開機後發現收唔到任何開通短訊, 亦連唔上 ...
xochoy 發表於 2015-12-14 17:38

換部手機試下先

嘩!! 好彩ching出post提醒, thx a lot!!!!!!
差D幫人bid左

張卡已實名登記係正常
但條P,K在我比12月5号錢後無寄到卡比我,電話無覆,90元事小,騙人事大
小心唔好上當