[操作疑難] 3台核武卡與3台普通儲值卡分別

2張卡都可以$48 1G/月(本人用途),請問有什麼分別?
可否share?
可否在平板用?
會吾會LOAD空氣?
速度一樣?
行3G網42mbps定是4G網限速42mbps?
THX

有得MNP

有得MNP
sunkit 發表於 2015-12-15 16:56

只有MNP嗎?無其他分別???

只答到師兄可以放平板用,核武卡開1GB/30日放入ipad mini 俾細路用。

只答到師兄可以放平板用,核武卡開1GB/30日放入ipad mini 俾細路用。
irhk 發表於 2015-12-15 22:23

靖問速度ok嗎?是行3g家行4g限速呢? thx

靖問速度ok嗎?是行3g家行4g限速呢? thx
phoenic 發表於 2015-12-15 22:56

用plan就4G 42Mbps
用pay as you go就冇限

network 3
3G版最高行 3G (人稱核武卡,可網上俾錢人做 MNP,其實只係有 $98 3.6Mbps 3Gb FUP 後 128k 無限 data plan 嘅 外傭卡)
4G版最高行 4G (無咗上面果個無限 plan)
網上報告話兩者都有 load2share
速度唔知,話 42Mbps,但係感覺都係用4G版好的,普遍 respond time 快的,而且收唔到4G可收3G (上網呢的嘢太多外在因素問題,好難一概而論)

network 3
3G版最高行 3G (人稱核武卡,可網上俾錢人做 MNP,其實只係有 $98 3.6Mbps 3Gb FUP 後 128k 無 ...
QAFHK 發表於 2015-12-16 03:02

P.S. 到依家 4G 版都未見有 MNP

P.S. 到依家 4G 版都未見有 MNP
QAFHK 發表於 2015-12-16 03:03

請問4G版在那裡買?

network 3
3G版最高行 3G (人稱核武卡,可網上俾錢人做 MNP,其實只係有 $98 3.6Mbps 3Gb FUP 後 128k 無 ...
QAFHK 發表於 2015-12-16 03:02

CHING在邊度買4G版?