最平和香港屋企人玩視像- 儲值卡求推介

就快出發去外國住,想小朋友可以和在香港的婆婆公公玩視像。
諗住出張sim 插部舊 Samsung Note 10.1 , 掛在婆婆屋,長著 skype auto answer,有問題teamviewer 幫佢地攪。
每日只會玩一陣,50-100MB/day 應該得,3G限速都無問題。

Ching 們,請問有無儲值卡有好介紹?  老人家唔識換sim card,最好是可增值繼落去的。
唔該哂

hemat 計返80蚊30日,3.6Mb 6G fup

養號碼個 post 同呢個 post 問既野有咩分別

養號碼個 post 同呢個 post 問既野有咩分別
Botti 發表於 2015-12-19 11:16

有,呢個香港用,要3GB data/ month

如果公公婆婆家有平寬頻會唔會考慮安裝加隻 webcam ? 咁可能簡單啲。

via HTC TyTN II

不如裝最平嘅寬鬆加隻 webcam 可能簡單啲

via HTC TyTN II
madmacuser 發表於 2015-12-19 11:32

Thanks, 佢地住村屋,寬頻得PxxW 好貴呀。
Webcam 要玩視像,要有speaker 同 display , ching 有無介紹? 長差部平板都有D擔心。Thanks.

就快出發去外國住,想小朋友可以和在香港的婆婆公公玩視像。
諗住出張sim 插部舊 Samsung Note 10.1 , 掛在 ...
kkfok1031 發表於 2015-12-19 10:46

老人家用最好唔好搞咁複雜!
裝寛頻, set 好 Wi-Fi, 在電腦及手機set 定skype 就好了

如果寛頻貴,建議你都要開月費手機 plan / data plan, 不要用儲值卡

電腦 如果唔識搞,可以去買部簡簡單單的 netbook / notebook, 只用來上網及文書的 spec 唔駛高,2000 上下應該都有 15" 玩有埋 cam speaker ,夠晒

via HKEPC Reader for Android

老人家用唔好搞咁複雜!
裝寛頻, set 好 Wi-Fi, 在電腦及手機set 定skype 就好了

via HKEPC Reader fo ...
c14101 發表於 2015-12-19 11:41

佢地無用smartphone 的,村屋裝寬頻好貴,$29X/month,所以想睇吓有無方法平D, 唔該ching。
小朋友佢地幫手日日睇住大有感情,俾佢地視像日日見到會好D囉。

如果寛頻貴,建議你都要開月費手機 plan / data plan, 不要用儲值卡

電腦 如果唔識搞,可以去買部簡簡單單的 netbook / notebook, 只用來上網及文書的 spec 唔駛高,2000 上下應該都有 15" 玩有埋 cam speaker ,夠晒玩,去高登睇下

via HKEPC Reader for Android

你首先要知間村屋有咩台收得好,先可再選擇,流動網絡唔同固網。