慘,MNP去hello先發現idd貴

家人每年只上大陸十幾日,想平有無好建議?

之前用3的國際漫游傳值卡,想MNP返去應該好難

P.S. 好似隻隻一向都貴,即係唔洗轉?

IDD 同漫遊識唔識得分?

hkcslcmcc 發表於 2015-12-19 22:57

睇錯左

咁即係依家係漫遊貴定係IDD貴……?

mdws2002 發表於 2015-12-20 00:11

IDD 咪用0080/007 囉

mdws2002 發表於 2015-12-20 00:11

Both expensive for hello
Almost $10/min in china, if pressing the wrong key to answer a HK junk sales call.
IDD alo expensive

家人每年只上大陸十幾日,想平有無好建議?

之前用3的國際漫游傳值卡,想MNP返去應該好難

P.S. 好似隻隻 ...
lastphoenix 發表於 2015-12-19 22:32

Just buy a new CMHK or other brand  disposal sim for travel use.
Hello call forward to that sim.

唔上網 照計 鴨記 d  傾計sim. 卡夠頂
brainiepc 發表於 2015-12-20 18:26

但應該唔會成打好耐,專登買多張卡咪成本仲大,用唔晒又要養住佢

除非mnp落去到,但又得唔得?

但應該唔會成打好耐,專登買多張卡咪成本仲大,用唔晒又要養住佢

除非mnp落去到,但又得唔得? ...
lastphoenix 發表於 2015-12-20 23:31

夏蟲不可語冰。
此帖已完