人仔台合約一問

我現在係iphone 6 plan 448 6gb,合約去到9月,我其實會長用人仔台,不過佢1月10日後會加價,所以有以下諗法:

如果我係1月10日開個新號碼,都係人仔台,338 10gb plan,過左一個月去之後將iphone 448plan個號碼cover落338 10gb plan,咁我係咪都當毀約處理,要賠返機價+剩下月費?

在合約進行期間加你價?
或是你想轉PLAN?

如果你想轉PLAN,是由高轉低,我估應該唔得;但若你是由低轉高,你可打去客服試問下~

但若你是合約進行期間,為何你不打算等合約完左再續新約?

在合約進行期間加你價?
或是你想轉PLAN?

如果你想轉PLAN,是由高轉低,我估應該唔得;但若你是由低轉高 ...
photohk 發表於 2015-12-21 19:32

因為1月10日佢收費有調整,即係加價啦~~ 我就係想係佢未加價前續左個plan 囉

因為1月10日佢收費有調整,即係加價啦~~ 我就係想係佢未加價前續左個plan 囉 ...
soseewong 發表於 2015-12-21 20:27

過往我見過人仔台續約多可以用之前合約的價錢,你試致電問下若你續約,可以續到什麼價錢先啦!

(這是給舊客優惠,我上一份合約是在人仔台加價錢前,是買機上台PLAN,每月$228,今年年中後到期續約,剛好是在人仔台加價後,但我都可以以舊客PLAN,$200一個月續約)

還有,你一月到期,依家十二月,應可以傾續約架啦!我傾續約係差不多合約到期前兩個月,收到佢短訊話我合約快到期,準備了新合約俾我,我就打電話去問,佢就話俾舊客PLAN我,本黎佢講叫我一個月再打去續約,不過我心諗都預左繼續用人仔台,問佢可否即時續約,免我等多一個月又要打多次電話,佢肯,我就提早續左~

過往我見過人仔台續約多可以用之前合約的價錢,你試致電問下若你續約,可以續到什麼價錢先啦!

(這是 ...
photohk 發表於 2015-12-21 21:02

其實係九月,上面有寫架

回覆 5# soseewong

機價回贈既 Plan  轉走左會冇哂回贈,咁轉法冇著數,你都係等到期再算啦,通常約滿佢都會有 D 新優惠 sell 你簽。

今日問左,你係可以咁樣的,先開定個新號碼B先,等你舊號碼A到期後,先轉出作他公司儲值卡,再以轉台的方式重新join人仔,係可以用A cover你呢次的號碼B的

今日問左,你係可以咁樣的,先開定個新號碼B先,等你舊號碼A到期後,先轉出作他公司儲值卡,再以轉台的方式 ...
xibeilou 發表於 2015-12-23 18:58

其實咁樣同時養2個號碼,會比佢加價後平咩

其實咁樣同時養2個號碼,會比佢加價後平咩
wokin 發表於 2015-12-23 20:50

所以從技術上看係最貼近樓主需要的,但價錢就睇佢接唔接受了

人仔一般續約唔加價的,連隧道費都係