[操作疑難] 大陸從化卡實名

其實已經由內地人實名,但我支付寶要用手機綁定,萬一唔見左部手機會好麻煩,咁我拿張卡去中移,可以轉做我個名嗎?

F240K->F320S->F350S

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D3

舊post有講,不過最近改晒去東門,最鬆手

Title

其實已經由內地人實名,但我支付寶要用手機綁定,萬一唔見左部手機會好麻煩,咁我拿張卡去中移,可以轉做我個名 ...
rebmup 發表於 2015-12-27 22:38

請問支付寶可唔可以用香港號碼?

post 發表於 2015-12-27 23:44

我開既時候可以,大約4年前,而家唔知!

其實已經由內地人實名,但我支付寶要用手機綁定,萬一唔見左部手機會好麻煩,咁我拿張卡去中移,可以轉做我個名 ...
rebmup 發表於 2015-12-27 22:38

有幾煩, 咪就係又要upload證件比佢解之嘛.

post 發表於 2015-12-27 23:44

可以, 我開既時候唔得, 但呢幾年得啦.
不過成日收唔到SMS(或好慢)就是了.

可以, 我開既時候唔得, 但呢幾年得啦.
不過成日收唔到SMS(或好慢)就是了. ...
mcdull 發表於 2015-12-28 10:25

請問"支付寶"會响咩情況下發SMS比客戶?  

有陣時登入都需要用到二次驗証sms

(Sent from HKEPC iPhone app)

有陣時登入都需要用到二次驗証sms

(Sent from HKEPC iPhone app)
treephone 發表於 2015-12-28 11:57

明白了。

有幾煩, 咪就係又要upload證件比佢解之嘛.
mcdull 發表於 2015-12-28 10:24

我支付寶冇實名.所以唔見左部手機等於永遠唔見左個電話號碼同個支付寶户口!