(更新了)移動從化卡成功收到香港訊號,但好似要每月比錢

店主賣卡果陣聲稱  永久0月費+在香港收到 sms

剛上羅湖,即時成功,多謝各ching 協助

我都有張0月租中移廣州大眾卡。
9元同6元嗰度應該唔會真係扣錢/佢會回贈抵消番。
10元100MB就唔知,因為我無開。

你張SIM卡係咪有4G logo? 如果唔係嘅可能要去換番張4G USIM卡。
同埋你最好去一去收到大陸訊號嘅地方, SEND SMS QXHK去10086, 再KTHK去10086。 睇下可唔可以re-activate番香港漫遊。

xxxghg 發表於 2015-12-31 03:41

我買咗3張從化卡(4Gsim),旺旺叫正品零月租,開頭都有類似嘅誤會,之後店主解释從化卡係廣州卡,如離開廣州,必須開通全國漫游先可以用,結果我叫佢幫我開始,十分鐘後有返訊号(包括深圳&香港),之後再問佢拎埋每張卡嘅login pw.
而上面個推乜乜月租,幾錢幾錢,我印象中係有顯示,但實際係唔會收,不過有一樣嘢要提一提師兄,淘寶店主一般都會講明從化卡官方説明係“冇”香港漫游服務,不過你先聯絡店铺處理啦

樓主張卡係開左4G&香港漫遊,理應應該收到信號

張卡似未係大陸啟動, 即店主正常換左新4g卡返黎後,要插電話開機,search到服務,先可啟動

睇過之前有ching都有呢個問題,後尾去收到大陸移動信號既地方,登錄一次個網絡就正常返

"优惠体验活动"/"來电"看到應該有返回錢。

二楼kkchuang ching 的是可以的。我的這個問题也是這樣解决。Send 完 2次sms, 我自己 一天後再試,香港便可收到信号。

ching咪咁激動住..我都岩岩入手兩張..係13年都係有個兩個6元9元收費..不過如果你去帳單收費到check..(可查近5個月)會見到每月資費詳情..係冇每月收你既..至於收唔到信號..我就跟依度d ching教路..叫賣家先幫開全國漫遊..所以落到黎插卡開機..就己經收到..重有sms話你己經漫遊香港..

ching咪咁激動住..我都岩岩入手兩張..係13年都係有個兩個6元9元收費..不過如果你去帳單收費到check..(可查 ...
白羊 發表於 2015-12-31 09:32

可否pm那間店買..thanks

我個間應該同格拉底ching同一間..睇返你4g生效係早幾日..似係SSII所講既情況..我係9月4g生效..即係係大陸收過訊號..所以冇你個問題..

試下在 國內的中移在線客服到問,睇下佢地幫你設定,
我之前試過一次咁做, 可以的

xxxghg 發表於 2015-12-31 03:41