可否兩部手杋,用藍牙連接,A手杋來打出电電話,顯示B電話号碼

可否兩部手杋,用藍牙連接,A手杋來打出电電話,顯示B電話号碼

小弟 2 部手杋
一部公司用途
一部私人用途

通常公司電話号碼長期飛線至私人手杋
費事帶兩部手杋
但每次打比客
就一定要攞部公司手杋來打出电電話 (想顯示公司電話号碼)

有冇app可以裝哂落兩部手杋
用藍牙連接
用私人手杋來打出電話
可顯示公司号碼

打出電話全部本地号碼
公司号碼不能轉台

私人手杋巳用双咭機
Sim 1 = 通話
Sim 2 = 上網咭 (用完即棄)
又未有三咭機
點好呢 ??

通過網絡打電話,不過香港唔知有冇,國內號碼可註冊觸寶通過網絡打國內電話,對方有來電顯示

已有三卡機,Acer Liquid E700

via HTC TyTN II

通過網絡打電話,不過香港唔知有冇,國內號碼可註冊觸寶通過網絡打國內電話,對方有來電顯示 ...
eeeuser 發表於 2015-12-31 15:49

THANK YOU CHING
相信網絡電話是合適
但是希望可顯示9字頭的本地号碼為佳

已有三卡機,Acer Liquid E700

via HTC TyTN II
madmacuser 發表於 2015-12-31 15:57

THANK YOU C HING
SORRY, 這部三卡機的CONFIG吾太掂
都係等網絡電話成本較平

回覆 4# handsome_guy

用双咭機
Sim 1 = 通話 (公司電話号碼)

私人電話号碼長期飛線至公司電話号碼

用apps 打出電話 ( 顯示你 HK号碼 )
-Nanu
-Dingtone
-傾king
-Roamer

有蘋果皮.

一早有
我用緊

我用手機打出時, 可選擇caller id display:

1. mobile phone number
2. office phone number

不過我費時幫人地公司買廣告, 唔講邊間公司了.

回覆  handsome_guy

用双咭機
Sim 1 = 通話 (公司電話号碼)

私人電話号碼 ...
zakumark 發表於 2016-1-6 17:36

thank you c hing
Dingtone is the best

我巳註册
用app打去HK手提
可顯示我想顯示的號碼 (very good)

但用app打去HK fixed line
會顯示 "long distance"

有蘋果皮.
mcdull 發表於 2016-1-6 17:48

都用咗一段時間
但蘋果皮只能接收2G signal
張咭放入去蘋果皮信號好弱
而且蘋果皮塊电巳老化
係時侯要檢討