[操作疑難] 12306 send sms 冇反應

用了大陸卡在香港send sms去12306但冇反應...
請問點先收到sms?(不想去到邊境才收到的方法)

應該send +8612306定係12306?
thx

應該send +861 ...
sfij 發表於 2016-1-1 12:44

我試過同你一樣係冇反應,點send都唔得
要去收到大陸signal地方send先即刻有反應

有CHING試過東莞毛卡得,其他唔得。
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D9

我上次就係去羅湖一次過做晒電話同身份核驗。

我試過同你一樣係冇反應,點send都唔得
要去收到大陸signal地方send先即刻有反應 ...
h10m 發表於 2016-1-1 12:54

有CHING試過東莞毛卡得,其他唔得。

我上次就係去羅湖一次過做晒電話同身份核驗。 ...
kkchuang 發表於 2016-1-1 12:57

thx 2 chings!!
仲有個問題...我用緊HTC Desire 600 (dual sim) [606w]
12306個app成日都彈app...想禁個update就即刻彈...唔知係部機問題定係app問題?
1306 app version 2.2.3 already

我用紅米note, 12306app同你一樣2.2.3無試過彈app

Title

應該send +861 ...
sfij 發表於 2016-1-1 12:44

請問你用邊張大陸卡?

我係叫同事帶張卡返大陸幫我send

我用緊廣州神州行無問題喎