中移動買既$98/5GB 流量可唔可以係大陸用

過年可能返大陸旅行,5gb 成班人一齊應該唔夠用

個plan 係 4g398 ,係中移動既2cm 買唔數據,只可以直接同中移動申請5GB/$98

聽人講2CM 買既可以係大陸用,咁直接同中移動買既5GB 又得唔得?

有無CHING 試過?

THX

你果個係咪4G家庭PLAN?
呢個好似唔包大陸上網
1GB咁計

唔可以
只可以本身頭5GB先中港2地
其餘打後全部照計錢
寒 發表於 2016-1-7 03:04

好鬼亂,幾年前申請果陣話可以買數據,但已經唔記得點玩

GOOGLE SEARCH ,佢官網同樣係4G398 呢個 PLAN 有3個寫法,
1. 手機撥出 *114# $98/3GB 唔可以大陸用
2. *114#  $98/5GB 大陸唔用得
3. 無講禁咩制,只寫價錢$98/5GB 可中港共用

網頁底下d 細字全部都寫住 "適用於4g398" 字眼

打電話去cs 問,佢話我個plan 可以$98買5gb 中港共用,不過每次返大陸果陣又send個sms 黎話過左5gb 後唔記得幾錢100mb

最驚係同行既人唔生性搞張天價帳單張黎,所以想確定下有無 ching 試過98/5gb 大陸用係work

之前我都試過買多5G,係OK的,放心

不過你plan仍係398?我之前係,續約後變成228

驚咪用呢張, 鴨記好似賣 $120

之前我都試過買多5G,係OK的,放心

不過你plan仍係398?我之前係,續約後變成228 ...
xibeilou 發表於 2016-1-7 08:42

PLAN CODE 來的

過年可能返大陸旅行,5gb 成班人一齊應該唔夠用

個plan 係 4g398 ,係中移動既2cm 買唔數據,只可以直接同 ...
faat 發表於 2016-1-7 02:35

絕對無問題 係舊客戶plan 我都用緊 可以買2次

試過plan2.5GB 返大陸用到5G幾回港用2CM app 買4GB都係補$64

試過plan2.5GB 返大用到5G幾回港用2CM app 買4GB都係補$64
him007 發表於 2016-1-7 11:15

我地呢D舊plan 係唔可以用2CM 係因為無限PLAN 過左5GB係限速,唔同你地一過用量就即該無得上網