大陸上網

想買張卡新年係大陸上網
最好係中國移動 因為住的地方有4G
好果要6GB流量有咩卡好買?

依家大陸要实名制先用到,又分省内,全國流量,要睇系广東省內或其他省份。

中移动应該比較稳定,但有D重系3G。

睇下可唔可以簽一個月 4GPro

係taobao買左 半年12GB累計卡 唔知而D卡用唔用VPN
自己開SERVER

依家大陸要实名制先用到,又分省内,全國流量,要睇系广東省內或其他省份。

中移动应該比較稳定,但有D重 ...
hkpeopleone 發表於 2016-1-18 10:23

借樓主帖文一問

中港数据共用可否在wifi蛋支援tethering?
我用4G一咭兩號储值咭, 星期五過澳門及珠海, 唔該

這隻蛋, 到珠海及澳門能接收中移動的網絡嗎?

3G Pocket WiFi

這隻蛋, 到珠海及澳門能接收中移動的網絡嗎?
cockforyou 發表於 2016-1-19 15:30

移動2G,聯通3G

回覆 7# EvilKo

1) 謝謝師兄, 咁我應該買張聯通數據卡了, 邊張卡可以港中澳共用數據?

2) 移動4G储值咭, 用iPhone6可接收TD-LTE, 對嗎?

回覆 8# cockforyou

1. 香港聯通跨境王加強版,有港中澳data package.
http://www.cugstore.com/hk/prepa ... der-king-extra.html

2. yes, iPhone 6 supports TD-LTE band 38,39,40,41

vpn先係一個問題, fb, goolge都上唔到