7-11 8達通 Sim Card增值疑問 (已解決)

對唔住,剛剛自己6+1咗…… 問題已解決

請問有無ching增值過呢張卡?

事緣係咁……

我有張7-11 8仔 Sim本來2016年1月尾到期 (大約2015年8月開卡,唔太記得。)
12月尾朋友喺新加坡返來香港,佢無sim卡,當時我就送咗張卡俾佢,仲幫佢入咗$50入去開plan。

增值後,有效日期去到2016年7月頭。

今天朋友又返來香港過年,我剛剛又幫佢入$50開上網plan,等佢一落機就有得用。但我發現,有效日期延長了35日… 係,好奇怪,原本係7月1日到期,增值後係8月5日,年份不變。

我用csl. $50券幫佢入$ ga!

增值日起計180日,冇錯喎

eeeuser 發表於 7/2/2016 11:41

對唔住ching,我剛剛知我6+1咗………
以往都係對期前1天增值… 一時唔為意…

因為你朋友上次增值係35日前

Sorry,一時唔為意。

by the way,呢張卡係唔係市面少數行csl. 4G全速又比較易買到的卡?
我朋友1年返香港幾次。我想叫佢長keep,我可以幫佢增值。

佢都幾高用量,我送俾佢時,剛剛30日reset 300MB,佢一陣就消哂data。

長養用 Hello,$20 延長 180日

長養用 Hello,$20 延長 180日
wukw 發表於 7/2/2016 11:51

朋友用來返香港上網,佢唔多講電話。同埋佢要求用csl 4G不限速
聖誕節時我都打算送hello俾佢,但佢想用4G LTE…

朋友用來返香港上網,佢唔多講電話。同埋佢要求用csl 4G不限速
聖誕節時我都打算送hello俾佢 ...
card_captor 發表於 2016-2-7 11:57

送既都要咁多要求!

送既都要咁多要求!
eeeuser 發表於 7/2/2016 13:16

唔係!係我多事!知道佢想用csl我就送咗張7仔sim佢!仲幫佢入錢!識咗廿幾年,無計!

eeeuser 發表於 2016-2-7 11:41

1.) 師兄想請教增值 $50 後係咪又可以照樣 180 日 wifi 上網呢 ?
2.) 呢張 card 如唔可以長養, 咁現剩餘額有 $40 可否用有 NFC 手機黎買野搭車 ?