[新手北上]聽日返鄉下,有咩幾日上網卡抵玩

如題,香港買到ge
唔該ching

聯通中港七日上網卡,上到FB,毒果,7-11買$150,鴨記$110-120,今日初一,鴨記唔知有冇開。

如果係齋中冇港呢
聯通中港七日上網卡,上到FB,毒果,7-11買$150,鴨記$110-120,今日初一,鴨記唔知有冇開。 ...
big138 發表於 2016-2-8 13:06

如果係齋中冇港呢
044003 發表於 2016-2-8 13:20

唔洗諗咁多啦,過年好難買到卡,聯通係不二之選

屋企人5 號 $100 係 SSP 買咗中移長城卡 (4G 10日 1.5Gb 中港共用)
聯通 3G 7日 1Gb 廣東省+香港 共用 好似平 10定 20 (仲有張 全國港共用 應該更貴)

如果係齋中冇港呢
044003 發表於 2016-2-8 13:20

首先你要唸唸用咩機先,我用iphone配「中移國內10日儲值卡,1.5gb」,幾好用,話哂4g~
又或者聯通「中港7日卡,1gb,3g網絡」~

要打埋電話就聯通張「跨境王(加強版)」或「中國移動香港4G/3G一卡兩號」

发送GNL16至10010即可预定(2月5日24点前订购有效),仅需16元,即可享受2月7日(除夕)至2月14日(年初七 ...
brainiepc 發表於 2016-2-8 17:38

手持2張東莞毛卡已經準備好
夾埋1日用4GB

手持2張東莞毛卡已經準備好
夾埋1日用4GB
SoCold 發表於 2016-2-8 18:32
我發覺返到大陸用聯通卡真係好鬼食電。第一部機(3G),用香港卡,無乜點用,粒電待機可以捱到兩日;返到大陸,同樣都係無乜點用,十二個鐘左右就自動熄機;另一部機(4G),香港用,基本上可以頂到一日一電,返到大陸用聯通卡,差唔多一日三電。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

我發覺返到大陸用聯通卡真係好鬼食電。第一部機(3G),用香港卡,無乜點用,粒電待機可以捱到兩日;返到大 ...
mdws2002 發表於 2016-2-11 23:42

大陸地方太大,不論邊間聯絡商都好,訊号都唔太穩定,當然會耗電大咗啦,你諗下坐高鐵係咁追/換訊号