[操作疑難] 自從由CMHK轉去3後,以前用左成年每個月都吾5G用量,反而3用左吾夠半年有幾個月都過6G,仲停埋Data.

夠景係我問題定three 問題,有無師兄有同等經歴

多數係你問題

你嘅使用習慣問題,電訊商唔會冇啦啦幫你用晒啲data

你嘅使用習慣問題,電訊商唔會冇啦啦幫你用晒啲data
高登天后 發表於 2016-2-10 21:41

但我硬係覺得three 用 data 去得快d,但都極可能係我問題

但我硬係覺得three 用 data 去得快d,但都極可能係我問題
no_on888 發表於 2016-2-10 22:04

個網快左你自然用多左

no_on888 發表於 2016-2-10 22:04

3嘅network質素點都好過cmhk,網絡連線快左,不知不覺用多左data都好正常吖
個人認為cmhk 3G經常load空氣,用到嘅data多極有限

3嘅network質素點都好過cmhk,網絡連線快左,不知不覺用多左data都好正常吖
cmhk 3G經常load空氣,用到嘅 ...
高登天后 發表於 2016-2-10 22:15

咁我用cmhk 係鎖死4G ,鎖死左佢根本冇機收2/3G, 一係收4G 一係收吾到
講真three 係快dd,但又吾覺快得好多

想知係你問題定3問題其實好簡單!

cxhk 384k- 10M 4G速度 一個月可以用你幾多流量 ?
如果唔係日日動新聞, youtube , bt ?

cxhk 384k- 10M 4G速度 一個月可以用你幾多流量 ?
如果唔係日日動新聞, youtube , bt ? ...
小伙子 發表於 2016-2-10 22:37

我用CMHK 4G pro plan 係全速4G plan...平均都有4mb-2xmb 、平均都有1xmb