儲值咭轉台

用緊中移動儲值咭想轉第二個網絡儲值咭…後備用途。
其實好想轉去7仔張八達通儲值咭,可惜無呢個服務!
我想要有data增值服務通話分鐘唔緊要,(因為主咭爆咗可以用到)主咭用緊中移動,有啲地方真係收得好慢,想出個mail都要等好耐
如果想有埋港澳漫遊係咪無得選擇?謝謝。。

用緊中移動儲值咭想轉第二個網絡儲值咭…後備用途。
其實好想轉去7仔張八達通儲值咭,可惜無呢個服務!
我 ...
bbnetnet 發表於 2016-3-16 14:17

儲值轉儲值好似唔得,要轉咗正常sim先可再轉儲值,問清楚。

儲值轉儲值好似唔得,要轉咗正常sim先可再轉儲值,問清楚。
buynaka 發表於 2016-3-17 19:11
ching,唔好誤導人啦

#3 的答案可以忽視。 因為資訊錯誤。  

回覆 2# hpk
去咗問過…要帶號碼轉就只有$180選擇。。
上個月問過話選擇一張什麼金額都可以轉!今過月就話得$180

問多幾間

$180係開台的儲值基本費,如果日後用data plan能夠洗番$180,咁都ok啦

ching,唔好誤導人啦
lailailai 發表於 2016-3-17 20:21

師兄,我之前轉咗去csl儲值卡,佢話明第時轉走去其他台要轉返出佢csl普通sim,先可以再轉走,唔通舖頭條友佢點我?:hitwall:

師兄,我之前轉咗去csl儲值卡,佢話明第時轉走去其他台要轉返出佢csl普通sim,先可以再轉走,唔通舖頭條 ...
buynaka 發表於 2016-3-18 19:04

聽佢點,除非你係假MNP.....

儲值無約,你張大卡套(有D卡甚至連大卡都無)就係你證明卡主既野....

鐘意轉邊間,咪囉住張大卡套去轉囉....