[操作疑難] 無法終止CMHK$80 4G/3G儲值卡數據服務

是咁的,我早前申請左取消$30/10日plan,於24/3 23:59到期不再續

剛剛我再輸入*106*02#,它說該產品用戶沒有訂購,再收到SMS說你尚未申請流動數據服務

之後再上hkepc測試,上到網仲扣我$0.2

明明*106*02#係取消數據服務,之前問過CMHK,佢話到時打*106*02#就得,但我就取消唔到

請問有冇師兄知點解決

打2945 8888  叫cs幫你取消

你應該只是取消data plan.  會否唔係取消上網功能? 每 M 計

打2945 8888  叫cs幫你取消
鴨仔 發表於 2016-3-25 00:15

岩岩打左去問,講左情況比佢,佢check完之後同我講,話我張卡冇得用code取消數據,跟著我問可以點停止,佢竟然建議我熄左電話上網功能

明明*106*02#係停data,但又停唔到

咁你用乜CODE 開$30/10日?

你張係藍卡?

咁你用乜CODE 開$30/10日?

你張係藍卡?
貧果 發表於 2016-3-25 01:13

應該係*103*100*09#,個陣打完就上到網

我係上年MNP去藍卡

https://www.hk.chinamobile.com/t ... -services-4g3g.html

用apps都唔得,出N/A,唔比取消

回覆 4# bw706

CMHK新版數據話音儲值卡已經冇得用*106* 02#功能,我2張賓、印卡都一樣唔俾停。

你試下再開過, *106*01#, 再取消

我張cmhk用*106* 02#停到!

你試下再開過, *106*01#, 再取消
貧果 發表於 2016-3-25 01:31

都係唔得,開左冇反應,之後取消又係sd同樣sms