日本既 7日4G/3G 卡 可通話 但唔洗SET APN 有咩選擇

如題 搵左好多都要set APN
佢去旅行果幾日 我又要出JOB 兩老唔會想搞
同佢地有得打電話 有通話既SIM 會安心D
想請CHING 教路
唔該曬

乜咭?

回覆 1# pingaaa

IPHONE就用平DOCOMO, 可以SET定, AN機唔好諗, 因為要有卡有SIGNAL至SAVE得
不過都係WHATSPP CALL, 無實際通話

聽講話Network III 日本漫遊卡唔洗set APN

有可通話同時可上網既日本prepaid 卡?

去到先買

hyperbola 發表於 2016-3-25 14:07

yes

未見过。。。。。。

你search下 B-sim,  好似有一張, 但勁貴

via HKEPC Reader for Android

如題 搵左好多都要set APN
佢去旅行果幾日 我又要出JOB 兩老唔會想搞
同佢地有得打電話 有通話既SIM  ...
pingaaa 發表於 2016-3-25 02:31

幫佢地租蛋,叫佢地機場囉,等D 職員幫佢地set完至出國
不過佢地識唔識叉電,又要囉多舊野同要還蛋就真係唔個佢地肯唔肯

一係買中移動 or 聯通 既漫遊咭,雖然係set香港apn就得,但容易香港開通左唔知,去到少左幾日用