[操作疑難] 請問 Hello, Hemat & Sun Mobile talk only plan. 語音quality 是否一樣?

之前用 CSL 4g 包500m plan, 語音quality is 好 Sun Mobile 好多.  Sun Mobile staff say CSL & Sun Mobile are same network!!!

postpaid have higher network priority than prepaid

postpaid have higher network priority than prepaid
enozemail 發表於 2016-4-5 16:09

之前用 CSL plan , 我坐在公司自己位 & 其他固定位置, 語音quality is 好好. 轉了 Sun Mobile talk plan only,我坐在公司自己位 & 其他固定位置 好澀, 對方經常聽唔到我講什麼.

經常用 Hemat 通話,大陸 Android 雙卡雙 3G 機,活動在油尖旺多,亦會坐車周圍去,並冇發覺語音有乜嘢特別差

經常用 Hemat 通話,大陸 Android 雙卡雙 3G 機,活動在油尖旺多,亦會坐車周圍去,並冇發覺語音有乜嘢特別 ...
josew 發表於 2016-4-5 17:10

你部機應該係2G+3G嗎,而家好似無雙3G機播

回覆 5# wanle

是比較少有的,部機已經有兩年以上,但兩個 SIM 位都支援 3G

是乜model ?

PCCW 2G差到爆,Hemat反而相當好

PCCW 2G差到爆,Hemat反而相當好
DGCNYO 發表於 2016-4-5 21:37

收到、thanks

回覆 6# josew

CHING請問你部雙3G機
         係咩型號?