[操作疑難] 去大陸旅行用2-3日卡。 香港每個月用5gb左右卡

1:屋企人去中山旅行用2-3日,放入wifi蛋用(柴米)越平越好 ,最好返到香港用到埋餘額
(要唔要set apn,屋企人唔識要出發前幫佢set定)

2:香港用每個用5gb左右卡…放入柴米蛋用,用黎睇片$150以下,都係越平越好(最好一張過,唔洗換卡)
請教埋去邊充值,定夠期就開張新卡用?

過幾日出鴨寮街一次過買
thanks

我都想知 !x2
我找了很久了! :giveup::giveup::giveup:

咁耐都未有的士嘅?

柴米  

via HKEPC Reader for Android

1:屋企人去中山旅行用2-3日,放入wifi蛋用(柴米)越平越好 ,最好返到香港用到埋餘額
(要唔要set apn,屋企人唔識要出發前幫佢set定)

2:香港用每個用5gb左右卡…放入柴米蛋用,用黎睇片$150以下,都係越平越好(最好一張過,唔洗換卡)
請教埋去邊充值,定夠期就開張新卡用?

過幾日出鴨寮街一次過買
thanks
mm4boy 發表於 2016-4-20 18:08

你自己答左啦, 過幾日出鴨寮街一次過買....和

你自己答左啦, 過幾日出鴨寮街一次過買....和

貧果 發表於 2016-4-20 18:25

睇下有無師兄推介,去到買左驚唔岩用

1. CMHK中國國內10日1.5GB數據卡

藍卡不能漫遊

via HKEPC Reader for Android

買左以下兩張
1:第一張大陸香港用好似話10日有1.5gb (原本想買張會打出1-2個電話、上網用到2-3gb,檔口話:上網要增值先有咁大)

a:返大陸放入wifi蛋用,洗唔洗set apn?

2:我買完先發覺應該買3G版本平少少同埋都會set行3G, 同埋想買張大D ( 5GB ?),試下一個月用到幾多GB

a:會放入wifi蛋用係應該插入電話開plan先?
b:張卡重係未5GB先限速? (我上網睇有d又話3GB)