[操作疑難] 最平KEEP 一個香港no

各ching,想問問一個最平既方法keep 住個香港電話no,可以唔上網,只要個電話no黎whatsapp,謝謝!

shinetown gold

pccw hello ,轉台過去比$38,之後每半年入$20 延長180日

taison 發表於 2016-4-25 14:26

Thanks ching, 但唔好意思,我未玩過電話卡,請問這張卡點玩?

pccw hello ,轉台過去比$38,之後每半年入$20 延長180日
xiaoni 發表於 2016-4-25 14:50

Thanks ching, 我想新開電話卡,介唔介意話我知要點開? THX!

hello好似幾麻煩的吧?又要證明又要攪
我用開人仔台,做埋自動轉賬,不過我記得以前有隻係唔駛每月比行政費的, 但揾唔返個post唔記得咩封面的? 有冇ching可以提供下…?

Y拍/ facebook,
40元寄到你家, (銀行過40元俾佢, 俾地址佢, 2天寄到)
冇得選number (隨机), 卡內有38元, 開卡送10元.每月比行政費$2
打幾多就俾幾多
插卡, 打出一個電話就開到

taison 發表於 2016-4-25 14:26

請問信京是租用哪個網絡? thanks

Thanks ching, 我想新開電話卡,介唔介意話我知要點開? THX!
phillung 發表於 2016-4-25 16:01

港島區中環、銅鑼灣、北角大量,買卡時叫佢哋幫你開卡,記得買紅色賓卡(英文版)。

如無記錯呢.... 好似係人棄我取lyca 卡, 你只係要個號碼WHATSAPP, 唔打電話, 唔用佢上網, 收一張試下. 好似無行政費. 90天要打一次電話或SEND 一個SMS, CALL最平係$0.09一分鐘.

P.S. 我有一張$4.7, 哈哈