而家仲有冇啲2G上網卡?

每月用幾十MB左右. 主要用來做定位同少少message.
部機都只support 2G, 所以快都冇用。最平係乜選擇?
之前有隻話音王,2G任上,成本計只約$10一個月,仲有冇?

原來係老左佬果間。有冇好介紹?
定用7-11已經係最平? (最好有得包埋voice call)

上月在信興酒樓男個檔買中移動2G卡$48,可用60日,聽說已貨尾,Last啟用至6月30日,像中移動新例只有1GB用量,
不過用電話用唔到2個月,可去中移動店充值$10,如用雙卡手機好D,另買一張電話卡,一般20元張已可用半年。

部機都只support 2G, 所以快都冇用。最平係乜選擇?
之前 ...
mcdull 發表於 2016-4-27 12:01
「話X王」已經停產了,該卡實際上是3G卡,只是限速而已。

之前 ...

小心有啲2G機係用唔到儲值卡,我有部 moto 摺機完全用唔到 csl 儲值卡,連 7仔卡都唔得,不過 search network 至 timeout ,手動都唔得。

之前 ...

就算有人話伏卡我都要講, lycamobile $18/500mb 一個月

中移動2G卡新 data plan 是 $38/1Gb 一個月, 唔抵

就算有人話伏卡我都要講, lycamobile $18/500mb 一個月

中移動2G卡新 data plan 是 $38/1Gb 一個月, 唔 ...
c14101 發表於 2016-4-27 13:12
L字頭那張卡我有使用,除了網絡經常在3G和H+轉來轉去外,速度也尚算OK。

L字頭那張卡我有使用,除了網絡經常在3G和H+轉來轉去外,速度也尚算OK。
daemongmong 發表於 2016-4-27 13:17

無錯, 偶有佳作

Hello: $218/2GB/365days (Standard)
每次增值$20 送100MB,送$10

$38+$20x7+($10x7)=$178
即$178 包17個月 (@$10.47/month)

回題吧,我只係用2G,太快都冇用,最緊要平,只係玩具來。
1G夠晒,預計每月用唔到100MB.
係咪7-11最平? (98半年)(已知風險2G機可能用唔到)