[操作疑難] 加拿大上網卡問題~~

deleted... ..

舊年6月用3HK歐洲漫遊卡(冇錯係歐洲,但係包加拿大)

14日有效期,無限上網

不過近期有師兄投訴話限速

via LG E960, LG H815T, HTC Flounder LTE

舊年6月用3HK歐洲漫遊卡(冇錯係歐洲,但係包加拿大)

14日有效期,無限上網

不過近期有師兄投訴話限速

...
astrial 發表於 2016-4-29 20:13

請問ching都係去加拿大嗎? 唔知有無得tethering呢?
同埋係要香港開定先定去到加拿大先開卡都得?

煩緊買呢隻定係另一隻好。。。。。
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... =2269160&page=1
另一隻見人地話慢到嘔

冇錯係用歐洲卡去加拿大

3HK同HKWalker呢張應該係一樣

我去果時tether係冇問題嘅,不過就收唔到4G(search到但係register唔到)

不過主力都係Google Maps搵路同FB呃吓like,所以慢啲都ok

同埋我係到溫哥華落機先開通。不過要留意返佢個有效日期同時間係以香港為準,所以開之前最好先對一對時間

建議你去到當地先買
香港卡漫遊過去,ping很高
此外,priority也較低!

記住check部機支唔支援4g

建議你去到當地先買

記住check部機支唔支援4g:loveline ...
charles1 發表於 2016-4-29 21:59

加拿大data貴都hihi

CA$70得2GB

建議你去到當地先買

記住check部機支唔支援4g:loveline ...
charles1 發表於 2016-4-29 21:59

咁如果當地卡邊隻平靚正?謝謝!

舊年11月去加拿大,用3HK,可tethering

via HKEPC Reader for Android

加拿大data貴都hihi

CA$70得2GB
astrial 發表於 2016-4-29 22:29

yes
加拿大比譽為世上用data最貴的地方

間間價錢差唔多
個人認為rogers 收得好d

爬過文真係好貴,不過就快同可以tethring