[資源] 中移動(大陸)18元4G套餐討論

自2016年2月1日起,4G飛享套餐增加18、28元檔次。筆者在多個省移動官網看到,這兩檔套餐的具體內容已經公佈。18元檔套餐包含100M國內數據流量,0分鐘國內主叫;28元檔套餐包括100M國內數據流量,50分鐘國內主叫。同時,兩檔套餐都享受全國被叫免費及來電顯示;套餐外,流量0.29元/M,國內主叫0.19元/分鐘。

P.S. 頭一年每月送全國 100min通話

唔知算唔算抵,最重要係有official nano sim.

歡迎討論

如果好似聯通有日租就好,依家唔係經常上深圳,我張0月租神州行重有百幾元都唔知點用埋(亂買套餐除外)

內地聯通有個自由組合套餐 8元包100MB包全國任接來電,打出電話 0.2/分鐘,仲送SMS平過移動,網絡制式同香港一樣

100mb甘少....

內地聯通有個自由組合套餐 8元包100MB包全國任接來電,打出電話 0.2/分鐘,仲送SMS平過移動,網絡制式同香 ...
hkcslcmcc 發表於 1/5/2016 21:29

請問有冇其他費用/係咪4G?

樓主. 你係文章所講既筆者?

咁個18蚊套餐係=100MB+0通話
咁點解唔JOIN 流量安心套餐 10蚊 = 100MB
張卡在無套餐之下. 會默認開通頭5MB =2蚊. 超過5M後, 流量安心套餐開始運作.

請問有冇其他費用/係咪4G?
l0001 發表於 2016-5-1 22:07
4G卡,來電顯示月費6元

內地聯通有個自由組合套餐 8元包100MB包全國任接來電,打出電話 0.2/分鐘,仲送SMS平過移動,網絡制式同香 ...
hkcslcmcc 發表於 2016-5-1 21:29
來電顯示¥6另計,加起嚟都要¥14

用開0月租卡加啲1日/7日data plan
對呢啲月租plan無乜興趣