去西藏同上海,求上網卡推介

會去9日西藏之後再去上海5日
考慮過買兩張中移動 $148 10日 1.5GB,但似乎用唔哂
聯通係西藏嘅網絡聽講好廢
定係買一張中移一張聯通?有無其他更抵用嘅上網卡介紹?另外請問中移同聯通嘅大陸上網卡係鴨記大約賣幾錢?

最好用香港的中移動
因為上到Facebook Google twitter line yahoo mail
唔使怕被 Block

回覆 1# FZEU

剛剛去完西藏, 用香港中移動 4G 10日 1.5G 卡, 不過全程都喺得 2G。

回覆  FZEU

剛剛去完西藏, 用香港中移動 4G 10日 1.5G 卡, 不過全程都喺得 2G。 ...
Midas 發表於 2016-5-4 02:27

請問CHING你部手機支唔支援中移嘅3G(TDS-CMDA)?

會去9日西藏之後再去上海5日
考慮過買兩張中移動 $148 10日 1.5GB,但似乎用唔哂
聯通係西藏嘅網絡聽講好廢 ...
FZEU 發表於 2016-5-3 02:24

鴨記有中移動3GB LTE 180天卡,好似都有15天3GB LTE 卡,二百幾蚊

via HKEPC Reader for Android

請問CHING你部手機支唔支援中移嘅3G(TDS-CMDA)?
kkchuang 發表於 2016-5-4 04:57

LG G3 Dual
check 過應該支援中移動大陸個網

鴨記有中移動3GB LTE 180天卡,好似都有15天3GB LTE 卡,二百幾蚊

via HKEPC Reader for Android ...
kinghung 發表於 2016-5-5 17:29

係咪講緊博元?

kkchuang 發表於 2016-5-4 04:57

支援, 我用紫米全網

上年去咗廿幾日, 用香港中移 大部份地方都收到3G
有朋友用聯通毛卡 一出城市經常無訊號..