中國移動2G儲值卡 收到提升網絡服務短訊

2G儲值卡 收到以下短訊:
------------------------------------------------------------
中國移動香港提升網絡服務通知:由2016年5月20日起,中國移動香港將陸續以2G及3G網絡為閣下提供限速數據服務(最高下載速度為每秒最高384kb);而現有收費及條款等一切將維持不變。(使用3G網絡需配合適用之手機;需將手機網絡模式調較至”3G/2G(自動模式)”或啟用3G並重啟手機) 查詢29458888
------------------------------------------------------------

唔知會唔會取消之前公佈既限制至1Gb數據用量呢?

2G儲值卡 收到以下短訊:
中國移動香港提升 ...
DANIEL.LEE.CY 發表於 2016-5-19 13:01

唔知會唔會取消之前公佈既限制至1Gb數據用量呢?

邊會有公司做蝕本生意?

咭都唔駛換

咭都唔駛換

tak7110 發表於 2016-5-19 14:38

$30/1GB/384kb

我想一咭二號無收過

via HKEPC Reader for Android

$30/1GB/384kb
xperiac2014 發表於 2016-5-19 15:14

依加用緊3HK MyTV Card 5Gb 30日都係岩岩夠用,以前中移動 2G卡都用左3.xGb

依加用緊3HK MyTV Card 5Gb 30日都係岩岩夠用,以前中移動 2G卡都用左3.xGb
DANIEL.LEE.CY 發表於 2016-5-19 15:49

2G甘Q慢,用咩都可以用到3.xGb?

沐火 發表於 2016-5-19 16:01

FB, WS, Send相,IG

最快 3x kb/s,如果唔係限左1Gb用量,我都唔轉,照用佢,唔洗就用左幾多數據

咪係囉, Whatsapp文字都還可以
FB, 唔洗講啦, 10秒8秒先LOAD到圖