[操作疑難] 請問係香港可以買到國內聯通的一卡兩號充值券嗎,或在香港聯通可否充值國內一卡兩號?

小妹連家人有三張國內版一卡兩號,其中一張要比每月六蚊人仔
我以前用支付寶充值
但家下用唔到,我無國內銀行卡,
請問有冇方法係香港為國內版一卡兩號充值?香港有冇充值券賣,
或者香港聯通可唔可以充值到?
或者有冇邊間集運、代購可以代充值?

小妹答你

1. 有 ching 講過, 鴨記有聯通人仔增值券賣, 匯率就梗係高過找換店架啦.
2. 或者可上也烏搵下有無代充
3. 上去直接搵聯通店充. 如果你好耐都唔上去一次, 6 文月費張無謂養住.

唔使自稱小妹都有ching答你嘅,不過其實都講過好多次,補充:

1)7仔,ok買聯通全國一卡充,人仔100=HK$14X
2)用徵信綁定credit card都可充大陸卡,當然滙率,手續費間間唔同
3)搵有支付寶fd代充
4)搵上大陸fd喺大陸代充

香港聯通冇得充大陸卡

申利:以上方所有方式未試過

唔使自稱小妹都有ching答你嘅,不過其實都講過好多次,補充:

1)7仔,ok買聯通全國一卡充,人仔100=HK$14X
...
gohkepc 發表於 2016-5-23 11:54

剛去左鴨記,問左充值卡
面額$50賣港幣$70,
面額$100賣港幣$130

我買左張$50面額,過幾日返父母個度試下,希望無問題

小妹連家人有三張國內版一卡兩號,其中一張要比每月六蚊人仔
我以前用支付寶充值
但家下用唔到,我無國內銀 ...
chi333 發表於 2016-5-23 11:08

我係買ok 或 7仔 淘寶購物卡,然後响淘寶充的,我係充聯通1卡2號0月租及中移從化卡,ok的。

我係買ok 或 7仔 淘寶購物卡,然後响淘寶充的,我係充聯通1卡2號0月租及中移從化卡,ok的。 ...
irhk 發表於 2016-5-23 12:57

淘寶購物卡可以的話,我又試下先,
師兄可以提供鋪link比我嗎,
是否用付款自動充,約1-5分鐘就到帳那款

如果可遙控充到就最好,話晒充值卡要叫兩老拎個電話比我整

ok 或 7仔買淘寶購物卡,最少100人仔,好似要hk$123咁上下,其實係一張單,上面有密碼及説明,然後用pc上支付寶跟説明入密碼,支付寶內會多咗個淘寶購物卡,响淘寶充話費時會有淘寶購物卡支付選項。

補充:淘寶購物卡可以同pps等一齊用,所以支付充話費後餘額唔會無用。充值因唔係實物所以用唔到pps 八達通之類

試左,可以充值,用7-11支付寶卡,謝師兄