@_@ 新手請教 hello 卡係唔係咁申請 4gb data ?

~增值計算係咪咁計?
我買新卡 $38    再買$50 增值卡
加埋$88 就可以申請 $78 for 30日 2gb data package ?

回覆 1# netnetb

38+50 = $123

回覆  netnetb

38+50 = $123
whitechunk 發表於 3/6/2016 04:52 PM

38 + 50x1.5 = 113  

唔夠156 無法開4gb plan.

via HKEPC Reader for Android

回覆 3# chenght

新卡送$10

即係如果我增值$50 入去
總值就會變$123 ?
我唔識呀~

我一心諗住開$78 ~ 2gb 30日plan 再有2gb 送
total 4gb 咁用

回覆 5# netnetb

see

新卡有效期及優惠:
- 有效期180日 + 送7日2GB + 回贈$10
- 啟用電話卡,按 ##122# 或 打出首個通話

增值方法:
- 充值,按 ##124*增值劵代碼#
- 查餘額,按 ##122#
- 重發Wi-Fi服務密碼,按 *111#

增值優惠:
- 充$20,有效期180日,送100MB + 回贈$10
- 充$50,有效期180日,送300MB + 回贈$25
- 充$100,有效期180日,送500MB + 回贈$50
P.S.: 送的數據有效期當天起計30日

增值服務
- 開啟,按 *131#
- 關閉,按 #131#
$3 / 1MB
$28 / 1日1GB
$56 / 3日2GB
$88 / 7日2GB
$78 / 30日2GB
$156 / 30日4GB+1000Min+WiFi(自動續期)
$218 / 180日2GB

漫遊服務:
- 查詢,按 *#143*01#
- 開啟,按 #143*01#
- 關閉,按 *143*01#

通話計費:
- 每月26號,扣$2,包Wi-Fi
- 手提:$0.03/Min
- 固網:$0.06/Min

飛線服務:
- **21*TEL# / **61*TEL# / **62*TEL# / **67*TEL# 按分鐘收費
- **21*TEL# 每30日扣$15(自動續期,不扣通話分鐘)

回覆 6# whitechunk

唔該whitechunk  :D
咁我就咁開card 跟你第一part (按 ##122# 或 打出首個通話)
就已經有頭7日 7gb free 用
用完頭7日~
之後我第8日至再增值$50 再開 $78 2gb 30day

係唔係應該咁用?

定係一開始就增值$50左先同開定$78 2gb 30day package 先?
咁樣用4gb 穩陣D ?

謝!

回覆 7# netnetb

自由發揮

你忘了計送的300MB

即係如果我增值$50 入去
總值就會變$123 ?
我唔識呀~  

我一心諗住開$78 ~ 2gb 30日plan 再有2gb 送
to ...
netnetb 發表於 2016-6-3 17:03

你可以增值 20 X 1.5 所以有 30 + 38 + 10(開新卡送,第一個月唔扣行政費)
剛剛 78

但係好似話送嘅得 7 日喎,唔係送嘅就 30 日,即係你要 7 日用哂 2G 再開 30日 plan,餘下 23 日用 2G(因為你第二個月唔夠錢扣 $2 ,佢應該會停你所有服務,而唔係可以用哂30日,但係假如可以搵人過夠行政費俾你,咁你又可以用足30日)
(但係開 30 日 plan 要係 每個月 25定26號前或後,因為每個月呢日扣 $2 行政費)

回覆 9# QAFHK

u 厚多士

等佢自己諗計