想買張大陸電話號碼既儲值卡去深圳開個銀行戶口

好似話係大陸開銀行戶口除左回鄉證,仲要大陸電話號碼。 咁係香港買張1卡2號儲值卡好,定係係深圳是但買張電話卡好呢 ?

開完銀行戶口之後, 仲有冇機會用到呢個大陸電話號碼呢, 要唔要養住個電話號碼 ? 如果要養住既話,邊張卡最抵 ?

見到有張聯通既跨境王加強版 ($138), 有效期得90日, 即係3個月後要充值,但每次最少要充幾錢又冇寫。 有冇d卡可以1年甚至幾年先充1次 (平時張卡係唔用,只係以防萬一)?

唔該哂

好似話係大陸開銀行戶口除左回鄉證,仲要大陸電話號碼。 咁係香港買張1卡2號儲值卡好,定係係深圳是但買張 ...
caihk 發表於 2016-6-10 14:21

個no.一定要keep住,一嚟係好多業務都係用sms作為核實,另一方面如果你個no.畀人拎咗,就可以用到你acc

抄價買張0月租,一卡兩号喇。我都用這方法。

典解呢排咁多呢啲post,出完又出,問完又問

回覆 5# lailailai

tb實名丫麻。

抄價買張0月租,一卡兩号喇。我都用這方法。
acc1 發表於 2016-6-10 14:44

師兄,即係邊張卡 ?

典解呢排咁多呢啲post,出完又出,問完又問
lailailai 發表於 2016-6-10 20:23

因爲 hkepc 好快關帖, d 舊 post 留唔到言

誤導

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - Android
lazyking 發表於 2016-6-10 17:25

實名個時好似都要填大陸電話號碼。。。

回覆  lailailai

tb實名丫麻。
dieago 發表於 2016-6-10 20:42

我仲諗住換埋新版回鄉卡,新版號碼只有9個字,唔係11個字,應該唔會亂啦。 不過唔知邊間行開戶可以填回鄉卡號碼,好似話工行,農行都得,建行唔得。 最想知係中銀得唔得,因爲分行多,提存都方便。。。