大陸聯通一卡兩號¥6月租版,欠費/停機/銷號,名下其他充值卡會否受影響?

在欠費情況下(唔夠錢比月租),被聯通停機/銷號,用戶會否在聯通有欠費記錄而影響名下其他充值卡,例如唔比買¥10/1G半年流量包(只是舉例)等等。。。或其他更大鑊影響?

via HKEPC Reader for Android

在欠費情況下(唔夠錢比月租),被聯通停機/銷號,用戶會否在聯通有欠費記錄而影響名下其他充值卡,例如唔比 ...
WING1888 發表於 2016-6-15 13:20

預付費咭沒有足夠儲值額便停機,沒有機會欠費

mbbs 發表於 2016-6-15 13:36

del

我個“重點”唔係有冇足夠儲值額或欠費,唔好糾纏喺字眼方面,而係“影響”!

同一登記人名下現有賬戶可以繼續用,但就唔俾開新號碼,應該寬帶業務都唔得,要先找清數

世事無絕對,預付費卡係會欠費的

同一登記人名下現有賬戶可以繼續用,但就唔俾開新號碼,應該寬帶業務都唔得,要先找清數 ...
lailailai 發表於 2016-6-15 14:12

thanks

其實識唔識分充值卡、預付卡⋯⋯?