帶no. 去聯通誇境王?

諗住帶no. 去聯通誇境王養no.

因為聯通沒有時間限制,總知增值左,就會起原有的限期加半年限期,所以只要張咭有錢就可以

但可唔可以帶no. 去聯通誇境王?

因為網頁無寫可以咁做

回覆 1# ronan

即便可MNP, 跨境王要收牌費, 都要定時充值

回覆  ronan

即便可MNP, 跨境王要收牌費, 都要定時充值
moslwc 發表於 2016-6-15 23:02

其實我本身有幾張誇境王,每張咭的有限期都去到8/2017

因為原來垮境王當每次增值後,就會起原來的有限期再加180 日

即張咭如果本身有五個月有限期,當增值後,就會有十一個月有限期,如果說再增值,就會變十七個月有限期

回覆 3# ronan

如果卡內有好多錢,你嘅理論成立

其實我本身有幾張誇境王,每張咭的有限期都去到8/2017

因為原來垮境王當每次增值後,就會起原來的有限期 ...
ronan 發表於 2016-6-15 23:16

個期限好似都係有限制嘅,並唔係無止境加落去。
最長唔記得好似係兩年定三年。
不過,呢張卡應該唔可以做MNP。

個期限好似都係有限制嘅,並唔係無止境加落去。
最長唔記得好似係兩年定三年。
不過,呢張卡應該唔可以做 ...
mdws2002 發表於 2016-6-16 10:05
Screenshot_2016-06-16-10-13-25_com.android.browser_1466043230637.jpg

mbbs 發表於 2016-6-16 10:15

原來最長都只係得年半………

諗住帶no. 去聯通誇境王養no.

因為聯通沒有時間限制,總知增值左,就會起原有的限期加半年限期,所以只要 ...
ronan 發表於 2016-6-15 22:05

跨境王每月 $18 月費?

跨境王每月 $18 月費?
luke123 發表於 2016-6-20 19:52

跨境王一卡兩號儲值卡:流動電話服務牌照費每月$6從儲值額扣除
跨境王加強版一卡兩號儲值卡:流動電話服務牌照費每月$18(若於當月16號或之後啟用此卡只取$9月費,其後之每月1號會自動扣除$18月費)