[操作疑難] CMHK 3G南韓7日數據卡一問

有冇師兄用過,想知個速度OK嗎?又或都有冇其他更好選擇?

回覆 1# wyhui5124

暫時用過中國移動個張最方便, 上網訂
因為您短期, 沒有其他好建議.
我幫朋友買, 全部都係用依張

網速算不過不失,
但第一日到韓國, 有機會要 reboot 幾次, 記住要開漫遊數據

Ok的,用過

回覆  wyhui5124

暫時用過中國移動個張最方便, 上網訂
因為您短期, 沒有其他好建議.
我幫朋友買, 全部都 ...
amos_ay 發表於 2016-6-17 18:02

Why did you need to reboot? Which phones did you use? Thanks.

我聽到同事講. 今時今日租韓國wifi蛋係超平. 價格係1蚊-25蚊/天, 頭尾日不計算.
越早預約就越平.
你自己上網搜尋一下.

如果電話卡. 價錢由100蚊-150蚊都有. 7天 5GB 3G速

仲用CMHK...去到唔想上網咩
nicnic1231 發表於 2016-6-17 22:09

有咩證據?

仲用CMHK...去到唔想上網咩
nicnic1231 發表於 2016-6-17 22:09

咁又唔會上唔到網,只不過係速度慢

我試過聯通日本卡@SOFTBANK, 下載只有500k
用cmhk 日本卡@ softbank, 下載有5mb
用smartone 亞太數據咭@softbank ,下載有20mb

我下次去韓國,都買返smartone 亞太數據咭,因為係任用,可以夜晚返酒店睇now 新聞

回覆 4# cowboy123

試過HTC, 華為, 三星都有出現過這情況
因為我不清楚樓主用什麼手機, 所以提一提佢
但用LG, IPhone 都無出現過相同情況.....

去韓國租蛋抵過 買漫遊咭,因為漫遊咭起碼都要100蚊,仲要硬性得7日,租蛋平D 去既日數計錢又彈性D,
仲有行LG U+ 又無限又夠快

不過去其他地方租蛋又未必最平最抵,好似去日本因為Docomo平,雙方都有優勢